Home > #Hoofdnieuws > Guillaume De Ridder begint prima in Höljes

Guillaume De Ridder begint prima in Höljes

In het Zweedse Höljes  stonden er naast de trainingen voor WK en EuroRX Supercars vandaag reeds twee heats op het programma voor de rijders in de supportklasse RX2  en Super1600.

Onze landgenoot Guillaume De Ridder begon wel erg sterk aan zijn “Magic Weekend” en zette een derde tijd op de tabellen in zijn eerste heat. In de tweede heat was er slechts een dertiende tijd mogelijk, maar van De Ridder zelf vernamen we dat het haast klassieke starttumult in de eerste bochtencombinaties veel verklaarde. Toch mag De Ridder overnachten met een voorlopige derde stek op 22 deelnemers, hoofdzakelijk Noren en Zweden.

In Super1600 is het de Rus Timur Shigaboutdinov (Renault Twingo) die leidt voor de Let Artis Baumanis (Skoda Fabia). Kasparas Navickas, voorlopig leider in het kampioenschap, vinden we slechts terug op een 11de plek.

Voor de twee Belgen bij de Europese Supercars verliep de eerste training erg verschillend. Jochen Coox kon wegens problemen met de VW Polo helemaal geen rondjes afwerken terwijl Michael De Keersmaecker een 17de tijd liet noteren. In het WK domineerden Petter Solberg en Johan Kristoffersson met hun VW Polo’s.

Zaterdag is er reeds actie vanaf 8u30 met een warm-up voor RX2 en Super1600 gevolgd door de tweede vrije training van de Supercars.

(foto J Dingenen, De Ridder in Lydden)

You may also like
WRX: de deelnemers voor Spa
WRX: Timmy Hansen wint in Lohéac
WRX: Kristoffersson leidt in Lohéac
WRX: volgende halte, Holjes
error: Alert: Content is protected !!