Home > Circuit > Voor de… Familiefun richting 25 Hours Fun Cup

Voor de… Familiefun richting 25 Hours Fun Cup

Het is een must geworden in de wereld van de races van lange adem en dan hebben we het over de 25 Hours VW Fun. In Francorchamps mogen we ons verwachten aan een helse strijd om de overwinning. Maar er zal niet alleen animo te zien op de piste. Traditioneel staan de 25 Hours nog meer in het teken van een relaxe, familiale sfeer met amusement voor groot en klein. De ploegen van Kronos Events, VW Belgium en Belgian VW Club hebben hard gewerkt om van deze 20ste editie een groot succes te maken!

Het weekend van de 25 Hours VW Fun Cup begint al op donderdagavond 6 juli met vanaf 18u00 de traditionele parade en technische controle in de straten van Stavelot, goed voor een eerste ontmoeting tussen deelnemers en publiek. Veel belangstelling zal er zijn voor de Kever met het nummer X en dan hebben we het uiteraard over de familie Ickx. Te meer daar Jacky Ickx, zesvoudig winnaar van 24 Uren van Le Mans, dezelfde avond op het stadhuis van Stavelot de titel van ere-burger in ontvangst mag nemen!

En hoewel de start van de 25 Hours VW Fun Cup, op zaterdag 8 juli om 16u00, het hoogtepunt blijft, zorgt dezelfde Jacky Ickx eerder nog voor een ander belangrijk ogenblik dat niemand zal willen missen: voor de start van de 25 Hours zal de ex-Formule 1-coureur op de grid plaats nemen achter het stuur van de #X VW Fun Cup, waarna hij zal tekenen voor een unieke Anniversary Lap! Bij de terugkeer vervoegt Ickx op de startgrid het hele startveld van de 25 Hours VW Fun Cup en zal hij het stuur van de VW Fun Cup overdragen aan dochter Vanina, want zij is het die de eerste stint voor haar rekening neemt. Jacky Ickx wordt ondertussen op de brug verwacht om er zelf klokslag 16u00, de start te geven van de langste etmaalrace ter wereld! Emoties gegarandeerd…

Aan animaties geen gebrek. Zo geven de Belgische Red Devils op vrijdag 7 juli het officiële startsein van de allereerste kwalificatie! Spektakel gegarandeerd. In de lucht – de leden van het officiële aerobatic display team rijgen minutenlang spiralen, rolvluchten, duikvluchten en andere confrontaties aaneen – en op de piste met de wellicht meer dan honderd Dolle Kevers die op hun beurt de krachtmeeting tegen de klok aanvatten!
De 25 Hours, dat is een uitzonderlijke sfeer. Met rijders en teams die makkelijk toegankelijk zijn voor het publiek. Daarenboven organiseren Kronos Events, Volkswagen Belgium en Belgian VW Club allerlei activiteiten, zoals Parade voor VW Oldtimers, voorbehouden aan oudere VW’s, juist voor de start van de 25 Hours. Voor de moedige toeschouwers is er in de paddock de “Death Ride”, voor anderen is er, naast de gezellige bar, ook de Village Volkswagen (met een shop met VW-producten, een tentoonstelling van heel wat wagens, de stand van de Belgian VW Classics Club, de  prachtige VW Golf TCR die deelneemt aan TCR Benelux, enz.). Voor kinderen zijn er springkastelen en schminkstandjes.

Zeker het optreden van Kenny “The Magician” Beleay, negenvoudig wereldkampioen trialbike, niet vergeten, terwijl Emma & Loran, acrobatenduo bekend van VTM Belgiums Got Talent, uitpakken met meerdere balanceeracts. Voeg hieraan toe het optreden van koordansers, een percussiongroep en doorlopend een kermis in de paddock, en elke fan zal begrijpen dat iedereen aan zijn trekken komt tijdens het weekend van de 25 Hours VW Fun Cup!

Noteer de datum in de agenda : 7, 8 en 9 juli. Dat geven we afspraak in de Ardennen op wat bekend staat als het mooiste circuit ter wereld!

error: Alert: Content is protected !!