Home > #Hoofdnieuws > Aftellen naar “The Magic Weekend”

Aftellen naar “The Magic Weekend”

Het eerste weekend van juli staat wat rallycross betreft in het teken van “The Magic Weekend”. Wanneer in rallycross over het weekend met deze bijnaam wordt gesproken weten we dat het over de ontmoeting in het Zweedse plaatsje Höljes gaat.  Höljes vormt inderdaad de volgende dagen het decor voor de zevende manche van het WK Rallycross.

Niet aanwezig in de meeting in eigen land is de Zweed Mattias Ekström, die voor Audi DTM-verplichtingen heeft op de Norisring. Daarover leest u hier meer. Zijn landgenoot PG Andersson mag als stand-in samen met EKS-teamgenoten Toomas Heikkinen en Reinis Nitiss proberen te verhinderen dat Johan Kristoffersson en Petter Solberg tè veel punten scoren in afwezigheid van Ekström, voorlopig nog tweede in de stand. Kristoffersson en Solberg krijgen aan het stuur van hun Polo’s (PSRX) uiteraard een kans om optimaal te profiteren en nu  al een serieuze kloof te slaan. Naast de Polo’s en Audi’s is het uiteraard ook uitkijken naar het Hoonigan Racing-team waar Andreas Bakkerud en Ken Block de dienst uitmaken met de Ford Focus en uiteraard zijn ook Sébastien Loeb en Timmy Hansen voor Peugeot nog op zoek naar een eerste overwinning dit seizoen. Of komt er toch een verrassing vanuit het kamp van MJP Racing (Kevin Eriksson/Timo Scheider) of  Team STARD, geleid door de minzame Oostenrijker Manfred Stohl?

Europees kampioenschap Supercars en Super1600
De wedstrijd in Höljes telt ook mee voor het FIA Europese kampioenschap in Supercars en Super1600. Er komen ditmaal geen Touringcars in actie, die zien we pas terug eind september/begin oktober in het Duitse Buxtehude. Twee Belgen staan op de inschrijflijst bij de Supercars. Michael De Keersmaecker hoopt met ziin Ford Fiesta eindelijk het goede ritme te vinden en na zijn geslaagd avontuur van 2016 is ook Jochen Coox opnieuw van de partij met zijn VW Polo. Coox wist afgelopen jaar nog een EK-puntje mee naar huis te nemen. Voor de absolute topplaatsen kijken we echter eerder naar de Zweden Robin Larsson (Audi A1) en Anton Marklund (VW Polo). Beide heren waren niet toevallig vorig jaar nog actief in het WK. Geen landgenoten in de klasse Super1600, waar de Litouwer Kasparas Navickas (Skoda Fabia) voorlopig de stand aanvoert voor de Deen Ulrik Linnemann (Peugeot 208).

Supportklasse RX2
Onze landgenoot Guillaume De Ridder verdedigt opnieuw de Belgische kleuren in de vierde wedstrijd van de klasse RX2. De Ridder prijkt voorlopig op de zesde plek en wist in de afgelopen wedstrijden telkens op zijn minst een halve finale te bereiken, met als voorlopig hoogtepunt een finaleplaats in het Britse Lydden. De Fransman Cyril Raymond, regerend kampioen in deze klasse, komt als soeverein leider naar Höljes.

Nu vrijdagnamiddag om 14u reeds beginnen Super1600’s en RX2’s aan een eerste trainingssessie.

(foto J Dingenen / finale Holjes 2016)

You may also like
WRX: de deelnemers voor Spa
WRX: Timmy Hansen wint in Lohéac
WRX: Kristoffersson leidt in Lohéac
WRX: volgende halte, Holjes
error: Alert: Content is protected !!