Home > Circuit > In een notendop: Formule 2 (Baku) en World Series (Aragon)

In een notendop: Formule 2 (Baku) en World Series (Aragon)

  • In Baku werden er, zoals gewoonlijk in de F1 weekends, twee races in de Formule 2 gehouden. Op zaterdagnamiddag domineerde Charles Leclerc het veld in zijn Prema Rzacing bolide. De tumultueuze race (beëindigd onder rode vlag omdat door een incident de baan werd versperd) zag Nyck De Vries (Rapax) als tweede en Nicholas Latifi (DAMS) als derde eindigen.
    Leclerc leek op zijn elan door te gaan want ondanks de omgekeerde grid, die de winnaar van de zaterdag pas op de 8ste positie van start zag gaan, klom de Ferrari protégé op doorheen de rangen om kort voor het einde van de sprintrace de leiding te grijpen. Hij liep echter tegen een 10 seconden tijdstraf wegens het overschrijden van de pitsnelheid. Daardoor kon Norman Nato (Arden) de winst op zijn naam schrijven voor Leclerc en opnieuw Latifi.

    In het kampioenschap leidt Leclerc (122 punten) voor Rowland (80) en Markelov (78)

  • Op Motorland Aragon hielden de World Series V8 3.5 hun 5de en 6de manche van het kampioenschap. Pietro Fittipaldi (Lotus) maakte er voor zijn 21ste verjaardag een festival van door een 4de zege te halen in de 6 verreden races tot nu toe, nadat hij eerder op de dag al de pole liet noteren! Hij won race2 voor Alfonso Celis Jr (Fortec Motorsports) en Egor Orudzhev (SMP Racing by AVF). In race1 kon Fittipaldi zijn pole gisteren niet verzilveren nadat hij rond spinde. Orudzhev liet zijn eerste winst noteren in de World Series.

    Het kampioenschap: 1.Fittipaldi 144 punten; 2.Binder 130; 3.Celis 128; 4.Nissany 126; 5.Orudzhev 125; 6.Isaakyan 120; 7.Kanamaru 55; 8.Menchaca 48; 9.Tereschenko 43; 10.Mason 42…

You may also like
FIA F2: Geleal overweegt te stoppen na straf
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
in een notendop: F2 en F3 (Red Bull Ring)
error: Alert: Content is protected !!