Home > #Hoofdnieuws > Een belangrijke stap richting titel

Een belangrijke stap richting titel

Guillaume de Mévius en Louis Louka droomden er van om in de meest prestigieuze wedstrijd van het Belgian Rally Championship met hun Peugeot 208 R2 naar de zege te rijden. Met heel wat brio en evenveel maturiteit wisten de leden van het RACB National Team hun doel te behalen. Door deze prestatie zouden ze over enkele weken zekerheid moeten kunnen verwerven over de nationale titel.

De 53ste Rally van Ieper was een belangrijk examen voor Guillaume de Mévius en Louis Louka. De vertegenwoordigers van het RACB National Team slaagden met brio. “Vooraf droomden we van de zege”, gaf de rijder aan de finish toe. “Maar we wisten dat de concurrentie harder dan ooit zou zijn, zeker door de sterke aanwezigheid van de rijders uit het Britse kampioenschap.”

Nochtans slaagden Guillaume en Louis er in om een prachtprestatie neer te zetten. “Ze gaven tegelijk blijk van panache en maturiteit”, stelde Geoffroy Theunis, General Manager van het RACB National Team. “Dat was duidelijk toen Chris Ingram aan de leiding kwam: onze landgenoten sloegen nooit in paniek. Integendeel, ze bleven tegen hetzelfde tempo doorgaan, zonder in de fout te gaan.” En het was de Brit, die over nogal wat ervaring in Ieper beschikt, die onder druk van de rijders in de zwart-geel-rode Peugeot 208 in de fout ging.“Behalve de eer om de belangrijkste wedstrijd in België te winnen, levert deze eerste plaats ook een belangrijke stap richting de titel in het Junior Rally Championship op”, benadrukte de corijder.

Eerstdaags zullen de partners die bij het RACB National Team-programma betrokken zijn rond de tafel zitten om het vervolg van het programma vast te leggen. “Voor alles moeten we genieten van het resultaat dat we dit weekend op de Ieperse wegen hebben behaald”, besloot Geoffroy Theunis. “Het is het perfecte bewijs dat Guillaume en Louis een opmerkelijke eerste helft van het seizoen hebben neergezet. Ze hebben tot nu toe helemaal de verwachtingen ingelost.”

You may also like
BRC Condroz: de eerste dag in beeld door Lorenz
BRC Condroz: de shakedown door de lens van Lorenz
BRC East Belgian Rally: door de lens van Lorenz
BRC East Belgian Rally: Stéphane Lefebvre wint
error: Alert: Content is protected !!