Home > #Hoofdnieuws > Neuville van start op dag 2 in Ieper

Neuville van start op dag 2 in Ieper

De technici van Hyundai slaagden er in om de gehavende wagen van Thierry Neuville terug in racende orde te krijgen. Maar het wordt een zaterdagse testsessie voor de dubbeke vice-wereldkampioen. Hij raapt immers straftijden voor de niet verreden proeven op vrijdag en vertrekt op deze zaterdagochtend met 21 minuten achterstand op Bouffier.

Of de Hyundai in topconditie verkeert is ook nog een andere vraag want op de Kemmelberg, de opener van vandaag, haalde Neuville slechts de 7de tijd, bijna 12 seconden achter Bouffier, die zijn leiderspositie tegenover Abbring verstevigt. De voorsprong bedraagt nu 27 seconden. Neuville rapporteerde problemen met het gaspedaal. Maar ook de andere protagonisten betalen een tol in deze loodzware rally. Bouffier heeft een motorprobleem, Abbring kent problemen met de afstelling van de wagen. En bovendien valt er een lichte regen op de openingsproef. Het wordt nog een lange zaterdag voor sommigen!

(foto: wb)

You may also like
BRC Condroz: de eerste dag in beeld door Lorenz
BRC Condroz: de shakedown door de lens van Lorenz
BRC East Belgian Rally: door de lens van Lorenz
BRC East Belgian Rally: Stéphane Lefebvre wint
error: Alert: Content is protected !!