Home > Rally > BRC > Ieper debutanten: Christophe Panis en Jeroen D’hulster

Ieper debutanten: Christophe Panis en Jeroen D’hulster

Komend weekend verschijnen Christophe Panis en Jeroen D’hulster voor het eerst aan de start van de Ypres Rally. Hun strijdwapen wordt opnieuw de Citroën Saxo van Philcars. “Met het team uit Wervik werkten we in het verleden al geregeld samen. Hun Citroën Saxo is niet alleen budgetvriendelijk, maar ook ideaal om het parcours in Ieper zonder veel druk te ontdekken. Dat we de wagen en het team al kennen is een onmiskenbaar voordeel”, vertelt Christophe.

In hun klasse RC4 is de Saxo voorbijgestreefd door de R2-wagens. Hoge ambities in het klassement koesteren Christophe en Jeroen dan ook niet. “Er zijn wel enkele streekrijders in andere klassen waarmee we ons misschien kunnen meten, maar het sportieve aspect is bijkomstig. We gaan onze eigen wedstrijd rijden en willen vooral zoveel mogelijk kilometers maken. Ieper is een marathonwedstrijd met heel wat valstrikken. Wie geen noemenswaardig tijdsverlies kent heeft sowieso een mooie eindnotering. De finish halen is onze belangrijkste doelstelling. Aan de start staan is al een droom op zich, maar zaterdagavond over het eindpodium rijden zou het plaatje helemaal compleet maken. We gaan er vooral zoveel mogelijk van proberen te genieten”, aldus Christophe Panis.

De Citroën Saxo gaat vrijdagavond met nummer 111 op de deuren van start voor 259 km tegen de klok.

You may also like
BRC Condroz: de eerste dag in beeld door Lorenz
BRC Condroz: de shakedown door de lens van Lorenz
VAS Hemicuda Rally: door de lens van Lorenz
VAS Hemicuda Rally: de eerste dag in beeld door Lorenz
error: Alert: Content is protected !!