Home > #Hoofdnieuws > Hybrides falen bijna en twee 19-jarigen tonen enorm talent

Hybrides falen bijna en twee 19-jarigen tonen enorm talent

Le Mans 2017… Het zal een wedstrijd zijn die de annalen ingaat als één waarin een LMP2 bijna het onmogelijke presteerde en waarin twee rookies van 19 de wereld verbijsterden. Uiteindelijk werd het ook de 19 van Porsche, de derde op rij voor de hybride 919. En dan hebben we het nog niet over de thriller in GTE Pro… die op 10 kilometer van de finish eindelijk beslecht werd.

 

 

Was het de warmte, een samenloop van omstandigheden of gewoon de intense onderlinge strijd die maakte dat alle vijf LMP1 met hybride technologie zware problemen kenden? Dat er maar twee de finish bereikten en dat er één nog net van een LMP2 won? Hoe dan ook er gaan stemmen op, en niet de minste, dat de hybride LMP1-wagens en te complex zijn en te kwetsbaar. Voeg daar nog aan toe dat de kosten van de operaties van Porsche en Toyota ongezien hoog zijn en we komen vanzelf bij een andere vraag, met name de leefbaarheid van de huidige LMP1-competitie. Gisteren kregen we bij beide constructeurs te horen: “We hope to be back…” Hoe dan ook Porsche won een derde maal, Toyota voegde na 19 edities niet eens een zesde tweede plaats aan het palmares toe. Het is nu afwachten welk nieuws van Porsche en Toyota er de komende weken en maanden op ons af zal komen, want hopen op een nieuwe constructeur in LMP1 Hybrid lijkt tevergeefs.

19 en je wil wat

Thomas Laurent en Dries Vanthoor zijn dé revelaties van deze 85ste editie van de 24 Uur van Le Mans. De Fransman is amper 2 weken ouder dan onze Dries, en won in april al zijn eerste race van het WEC waar hij aan deelnam. Hij doet het aan boord van de Team Jackie Chan DC Racing by Jota Oreca O7 LMP2 met als teamgenoten Olivier Jarvis en Ho-Pin Tung, en met succes. Het trio won in Le Mans uiteraard de klasse LMP2 en kwam net 4 minuten te kort om de algemene zege in Le Mans op zak te steken.

De jonge Franse werd wereldkampioen KZ2 karting in 2015 en was vorig jaar rookie van het jaar in de LMP3 ELMS. Hij behaalde er ook één zege. Net als Dries Vanthoor, die uiteraard won in GTE Am, lijkt deze jonge kerel nog een zeer mooie toekomst voor zich te hebben.

Rest er ons nog één ding, met name u te bedanken voor de vele bezoeken en afspraak volgend jaar, voor de grootste race van de wereld!

error: Alert: Content is protected !!