Home > #Hoofdnieuws > Het weekend van onze twee Belgen…

Het weekend van onze twee Belgen…

Dries Vanthoor en Stéphane Lémeret waren afgelopen weekend onze ambassadeurs in de 85ste editie van de 24 Uur van Le Mans. Zij reden respectievelijk met een Ferrari 488 GTE van JMW Motorsport en een Porsche 911 RSR van team Proton Competition. Dries Vanthoor won als rookie de LM GTE AM in de 24 Uur van Le Mans, terwijl Stéphane Lémeret geen meter kon rijden tijdens de wedstrijd.

Onwaarschijnlijke zege voor Dries Vanthoor

Ik besef echt nog niet wat me overkomt”, dat waren de eerste worden van de 19-jarige Limburger, terwijl hij uit de auto kroop. Hij is de jongste Belg ooit aan de start van de meest mythische van alle autoraces. In de JMW Motorsport Ferrari 488 GTE nam hij zelf de leiding in de eerste uren van de race en Will Stevens, Rob Smith en ‘onze’ Dries Vanthoor werkten vervolgens een foutloze race af, aan een fantastisch ritme om de zege in LM GTE in te palmen. Het team bleef zelfs in het zog van de GTE Pro wagens en tijdens de race heeft Dries laten zien dat hij een plaats in een officieel team meer dan waard is.

 “Het is onwaarschijnlijk, ik besef dus echt niet wat me overkomt, dit zal enkele dagen duren alvorens ik echt besef dat ik Le Mans gewonnen heb en dat in het eerste jaar dat ik hier start. Het was een bijzonder snelle race, het team heeft perfect gewerkt en er liep echt niets fout. Ik denk dat niemand een beter scenario kon schrijven, alvast niet voor de eerste maal dat je aan deze mythische wedstrijd mag en kan deelnemen. Ik bedank iedereen die dit voor mij heeft mogelijk gemaakt en afspraak volgend jaar!”  

Drama voor Stéphane Lémeret

Stéphane Lémeret heeft zelf geen meter gereden tijdens de race in de #88 Dempsey Proton Porsche 911 RSR. Dat is de noodlotige samenvatting van wat een schitterend avontuur had moeten worden in Le Mans voor Stéphane Lémeret.

De start verliep zonder veel problemen en Stéphane’s teamgenoot Khaled Al Quabasi kon zich netjes in het eerste deel van het peloton in de LM GTE Am handhaven. Maar dat alles veranderde in een fractie van een seconde… Stéphane Lémeret volgde de race op het scherm in de garage van het team en zag, samen met miljoenen Tv-kijkers, hoe zijn wagen, met Khaled Al Quabasi achter het stuur, brutaal in de muur werd geduwd door de Rus Roman Rusinov, aan het stuur van een prototype. De Porsche 911 RSR kon de pitlane en de box nog bereiken, maar de schade aan de bolide was zo groot dat het doek er meteen over ging. Wat restte was ongeloof, verbijstering en tranen..

error: Alert: Content is protected !!