Home > Rally > ERC > Grand slam voor Al-Attiyah in Cyprus

Grand slam voor Al-Attiyah in Cyprus

Nasser Al-Attiyah werd de eindwinnaar van de Rally van Cyprus. Er werd de Quatari weinig in de weg gelegd eens alle protagonisten (Magalhaes, Kajetanowicz en Bostanci) in de fout gingen op één en dezelfde plaats, een bocht op KP6, en bovendien Gryazin ook nog uitviel. En ook schreef Al-Attiyah de “golden stage” op zijn naam en mocht hij een bonus van 10.000 euro mee naar huis nemen. Achter Al-Attyah werd het een zaak van de lokale rijders met Galatariotis (Lancer Evo X) voor Polykarpou (Lancer Evo IX). Wel goed nieuws voor onze landgenoot Bjorn Degandt, de corijder van Albert Van Thurn en Taxis, die zijn Fabia R5 op de vijfde plaats zette. Weinig routiniers maakten de verplaatsing naar Cyprus en dus blijft Magalhaes aan de leiding van het kampioenschap met 93 punten voor Kajetanowicz (72). In juli gaat het EK naar Polen.

You may also like
BRC East Belgian Rally: Stéphane Lefebvre wint
WRC Portugal: de rol van de Pirelli-banden
Schaalmodellen: vier Belgische wagens die je niet mag missen
BRC 2022: de kalender van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2022 aangepast
error: Alert: Content is protected !!