Home > #Hoofdnieuws > Toyota op pole, records sneuvelen in Le Mans

Toyota op pole, records sneuvelen in Le Mans

Het is lang geleden dat we op alle fronten nog een dergelijk festijn aan records hebben gezien in de kwalificaties van de 24 Uur van Le Mans. Uiteraard is er het nieuwe, bijna surreële record van Kamui Kobayashi in de Toyota TS050 Hybrid, maar ook in LMP2 gingen de chrono’s eraan en in GTE was de strijd tot de laatste seconde zeer intens.

Foto’s: Evers Media

Uiteraard was de nieuwe recordhouder in Le Mans in zijn nopjes: “De ronde was goed, zonder verkeer en de auto was echt formidabel om mee te rijden. Ik ben gelukkig met het record, maar dit is de kwalificatie en de race duurt 24 uur. Het is dus op zich niet echt belangrijk. Het is zeker nog niet over. Ik bedank ook het team, want de auto is echt veel beter geworden om mee te rijden.

Achter de Toyota #7, volgt de #8, maar Kazuki Nakajima bleef wel 2,3 seconden verwijderd van de recordtijd van zijn landgenoot. André Lotterer en co starten als beste Porsche-team op de derde plaats, met een tijd die 2,4 seconden trager was dan de polepositie van Toyota.

In LMP2 was het de jonge Brit Alex Lynn die aan het stuur van de #26 G Drive Oreca een record neerzette, het zoveelste in LMP2 vandaag, met een chrono van 3.25.352 of 11 seconden sneller dan hun pole van vorig jaar! De ex-F1-rijder Vitaly Petrov strandde uiteindelijk op 2 tienden van een seconde in de Manor Oreca en Oliver Jarvis zette de Jackie Chang Oreca op de derde plaats in LMP2 op een goede halve seconde.

In GTE duurde het spektakel tot de laatste minuten, met een polepositie voor Darren Turner in de #97 Aston Martin, in een tijd die ook sneller dan de pole van afgelopen seizoen was. Ferrari pakte de tweede stek, voor alweer Aston en Ferrari. De snelste Ford sluit de top 5 af. De top 7 in GTE Pro zit overigens binnen één seconde.

In GTE Am tot slot, was de ART Car Corvette van Larbre, met Fernando Rees achter het stuur, de snelste van het lot. Dries Vanthoor moest zich met een zesde plek tevreden stellen in de JMW Ferrari, Stéphane Lémeret werd 11de in zijn Proton Porsche.

Morgen, vrijdag is er enkel de klassieke parade in het centrum van Le Mans en de race zelf wordt zaterdag om 15u00 op gang geschoten.

error: Alert: Content is protected !!