Home > #Hoofdnieuws > Sterke Vanthoor in eerste vrije sessie

Sterke Vanthoor in eerste vrije sessie

In Le Mans zijn de chronoritten van start gegaan en voorlopig houden Porsche en Toyota elkaar in evenwicht. Neel Jani, vorig jaar al winnaar voor Porsche, was de snelste na vier uur vrije trainingen, met goed een halve seconde bonus op de snelste Toyota, met ex-F1-rijder Kamui Kobayashi achter het stuur. Porsche en Toyota verdelen verder netjes de plekken in de top 5.

In LMP2 was de voorlopig snelste tijd voor de G Force Oreca van Rusinov-Thiriet-Lynn. De Rebellion van Piquet Jr was goed voor de tweede tijd, voor de andere Rebellion van onder meer Bruno Senna en Nicolas Prost.

In GT was het Ferrari dat de toon aangaf, terwijl Dries Vanthoor meteen zijn visitekaartje afgaf. De Belgische rookie zette zelf in zijn Ferrari de derde tijd neer in GTE Am, terwijl Stéphane Lemeret, de andere Belg in zijn Porsche de tabellen voorlopig afsluit.

De eerste kwalificatiesessie staat vanavond tussen 22u00 en middernacht op het programma.

error: Alert: Content is protected !!