Home > #Hoofdnieuws > Tanak pakt zijn eerste! Neuville derde

Tanak pakt zijn eerste! Neuville derde

Ott Tänak heeft in zijn Ford Fiesta WRC de WK Rally van Sardinië gewonnen, de eerste zege van de 29-jarige Est in zijn WK-carrière. Thierry Neuville werd derde, ondanks zijn remproblemen op de tweede dag en verkleint zijn achterstand op Sébastien Ogier met vier punten. Het verschil tussen de Ford-rijder Ogier en onze landgenoot bedraagt nu 18 punten met nog zes wedstrijden te gaan.

Op de laatste dag kende vooral Sébastien Ogier nog meeval, met Juho Hanninen die problemen had, waardoor Ogier van de 6de plek naar de 5de opschoof. Bovendien eindigde hij derde in de Powerstage, waar nog punten worden verdeeld, één plaats beter dan Thierry Neuville. Hierdoor werden de zeven punten die Neuville kon terugpakken, herleid tot vier.

De laatste proef was frustrerend, we konden de wagen niet aanpassen aan het zware parcours en dat kost ons de seconden om helemaal vooraan te eindigden. Bovendien hadden we deze wedstrijd zonder de remproblemen moeten winnen. Nu, het team heeft het euvel kunnen verhelpen en we eindigen derde, dus al bij al is het resultaat positief”, aldus Neuville aan de finish in Sardinië.

Deze derde plek is zijn vijfde opeenvolgende podium, met twee zeges, één tweede plaats en twee derde plekken. In de WK-tussenstand telt Ogier nu 141 punten, tegen 123 voor Neuville. Ott Tänak rukt na zijn zege op naar de derde plaats met 108 punten en Jari-Matti Latvala, tweede in Sardinië, telt er nu 107. Ogier en Neuville kijken dus best toch nog even in de achteruitkijkspiegels… De volgende WK-wedstrijd is de Rally van Polen, van 29 juni tot en met 2 juli.

error: Alert: Content is protected !!