Home > #Hoofdnieuws > Stoffel Vandoorne moet opnieuw de duimen leggen

Stoffel Vandoorne moet opnieuw de duimen leggen

“We gaan ons best doen morgen. Hopelijk wordt het een deftige race en kunnen we beide wagens aan de finish brengen”… Het zijn schuchtere doelstellingen die Stoffel Vandoorne zich nog stelt bij McLaren-Honda.

In de kwalificatiesessies was het spel voor onze landgenoot weer zeer snel gespeeld. Stoffel ging vroeg buiten en zette snel ene tijd neer die echter even vlug in de tijdentabel naar beneden zakte naarmate meer concurrenten de piste kozen. Bovendien raakte hij een muurtje, die in Canada zeer dicht bijde piste staan. Met een 1’14″182 zweefde de Belg rond de 16de positie. Een tegenvaller, vooral dan omdat teamgenoot Alonso ook zeer dicht bij een muurtje kwam maar er op de uiterste limiet, niet aan raakte. En bovendien zette hij ook nog een 1:13.776, goed voor een 10de tijd en een plaatsje in Q2.

Alle hoop voor Stoffel smolt weg toen Wehrlein de Sauber rond spinde en een dubbele gele vlag elke tijdsverbetering onmogelijk maakte. De zwart-wit geblokte vlag viel en Stoffel mocht opnieuw naar de debriefing terwijl Alonso zich nog een 12de positie eigen maakte in Q2. Eén tiende sceonde. Zoveel stond er tussen eer en val, glorie en teleurstelling. Diende er echt te worden gewacht tot de laatste 5 minuten van de sessie? Men zal het ons nooit aan de neus komen hangen. Wel duidelijk was dat Stoffel opnieuw de duimen moest leggen voor zijn ervaren teamgenoot. De onmiddellijke oorzaken kennen we al: de wagen (maar is die voor Alonso niet even slecht?), de motor (de geruchten van een nakende scheiding tussen McLaren en Honda worden sterker), het gebrek aan ervaring, het ontbreken van kilometers… Of de “waarnemers” dat ook zo zien is maar de vraag. “Stoffel Vandoorne’s McLaren-Honda, [which] was eliminated in Q1 for the sixth time in seven attempts this season”, meldde een hoog gewaardeerde bron.”Je kan Stoffel niet beoordelen tot hij in een competitieve wagen heeft gezeten”, zo oordeelde ex-F1 rijder en tv-commentator Martin Brundle. “Als hij het dan nog laat afweten dan mag je hem afschrijven”… Het is inderdaad een mening, een een relativering. Maar in de F1 is relativeringszin een schaars goed. Hopen dus maar dat de race goed verloopt.

De pole ging trouwens naar Lewis Hamilton en zijn Mercedes in 1’11″459. Een andere wereld.

 

(foto: mclaren.com)

You may also like
#autosportleeft
F1 2022: de aanloop naar Bahrein– Het team Aston Martin
F1 Barcelona: reacties na de testdagen
In een notendop: F1, Acura en Jeddah
error: Alert: Content is protected !!