Home > Circuit > NASCAR Whelen Euro Series voor uitverkocht Brands-Hatch

NASCAR Whelen Euro Series voor uitverkocht Brands-Hatch

Dit weekend heeft op het Indy-circuit van het Britse Brands Hatch de tweede manche van het seizoen 2017 van de NASCAR Whelen Euro Series plaats. Anthony Kumpen, Stienes Longin, Guillaume Dumarey, Marc Goossens en Jerry De Weerdt Kunz zullen er voor overvolle tribunes racen, zondag is overigens uitverkocht.

Het gaat steeds beter met de NASCAR Whelen Euro Series. De Europese tak van de meest hoogstaande stockcar-competitie ter wereld telt dit weekend voor het eerst een Amerikaanse NASCAR-kampioen in zijn rangen: Bobby Labonte, NASCAR Winston Cup kampioen van 2000, bestuurt er een bolide van Alex Caffi Motorsport.
Dat is een enorme waardering voor het kampioenschap”, aldus regerende Europees kampioen Anthony Kumpen. “Labonte heeft bovendien wel wat ervaring met road courses. En hij is niet de enige nieuwkomer: ook drievoudig Champ Car vice-kampioen Bruno Junqueira maakt in Brands Hatch zijn NWES-debuut. Het bewijst dat het niveau van het kampioenschap steeds hoger komt te liggen.

Kumpen beleefde in Valencia niet meteen zijn beste weekend. Hoewel hij in zo goed als iedere sessie de snelste bleek, werd de Hasselaar door een domme manoeuvre van een andere rijder buitenspel gezet. “Ik denk niet dat de kerel in kwestie zo stom zal zijn om dat nog een keer te proberen”, stelt Kumpen onomwonden. “De enige manier om een herhaling van zo een scenario te vermijden is door van op pole te vertrekken en weg te rijden van de rest. Ik zal me dus nog een beetje meer focussen op de kwalificaties, want ik wil dit weekend twee keer winnen. We hebben enkele weken geleden nog wat getest in Brands Hatch en toen bleek dat de snelheid waarover we in Valencia beschikten nog steeds aanwezig was.

error: Alert: Content is protected !!