Home > Circuit > Het weekend van Marnik Battryn

Het weekend van Marnik Battryn

Afgelopen weekend maakte Marnik Battryn kennis met de nationale autosport en wij met hem. Samen met Stienes Longin deelde hij een Radical in de Belcar Endurance. Autosportwereld.be sprak met de student Information Management & Security uit Mechelen.
Vanwaar de keuze voor de Radical?
“Om ervaring op te doen leunt de Radical het dichtste bij een kart aan en ik zit nog in een leerproces. Bovendien vind ik het een erg leuke wagen.” 
Waarom Belcar?
“Belcar trekt me aan gezien je veel tracktime hebt en dat zowel in de trainingen als in de race zelf, in vergelijking met sprintraces. Hoe meer een jonge rijder kan rijden, des te sneller kan hij of zij evolueren en dat heb ik nodig als ik de top wil bereiken.”
Wat zijn de plannen voor de rest van het seizoen?
“Onze plannen spitsen zich toe op de voorbereiding van de 24 Uur van Zolder. We hebben nog veel te leren, wat niet wil zeggen dat andere mogelijkheden buiten Belcar niet bekeken worden indien die zich voordoen.”
Wat is je autosportdroom?
“Uiteraard Le Mans, maar ook DTM, Blancpain, Porsche Cup en vooral ook mijn ervaringen delen met jonge talenten en een ambassadeur zijn voor de autosport op en naast het circuit.”
error: Alert: Content is protected !!