Home > #Hoofdnieuws > Winst voor Mc Donald’s Norma in Belcar

Winst voor Mc Donald’s Norma in Belcar

De tweede manche van de Belcar Endurance was niet meteen het meest hoogstaande sportspektakel dat we ooit gezien hebben. De normtijd lag veel te hoog voor de prototypes, waardoor er nooit echt geracet kon worden. De zege was voor de Mc Donald’s Norma van Bouillon-Houthoofd-Vervisch, nipt voor de merkgenoten van Deldiche Racing met De Cock-Piessens-Joosen achter het stuur. De derde plaats ging naar de DVB RACING Norma van Thiers-Thiers-Van Hooydonk. De winst bij de GT’s was voor de MExT Porsche van Stevens-Kris Wauters, terwijl Steve Vanbellingen en Wiebe Wijtzes naar winst reden bij de toerwagens, in de EMG Motorsport BMW M3 GTR.

De eerste helft van de race gaf een zeer vreemd beeld, met prototypes die elkaar vooraan afwisselden naarmate ze te dicht bij de normtijd van 1.34.500 zaten. Het zouden de inbreuken op het reglement zijn, met als gevolg een mogelijk drive through, die de race zouden beslissen. Twee voor DVB RACING (normtijd en snelheid in de pitlane) en één voor Deldiche (normtijd) maakten dat de Mc Donald’s Norma als eerste over de meet kwam, ondanks een technisch probleem dat maakte dat het verschil op de meet amper 8 tienden bedroeg.

De wagen van Kumpen-Beliën-Longin kende problemen en werd achtste, achter de Porsche 911 van MExT en Kronos en de Lamborghini van Lagrange-Vanneste.

error: Alert: Content is protected !!