Home > Rally > ERC > Kajetanowicz wint Akropolis

Kajetanowicz wint Akropolis

Regerend Europees kampioen Kajetan Kajetanowicz werd de winnaar van d Akropolis Rally.

Nasser-Al-Attiyah mocht in zijn Fiesta R5 vandaag openen als leider maar de pret duurde niet lang voor de Quatari. Na een onzachte landing op een jump in de eerste proef van de dag kreeg hij problemen met de servosturing. Toen ze het probleem probeerden te verhelpen door het systeem te resetten, weigerde de motor te starten. Pas na twee minuten sloeg die aan. Weg kansen voor Al-Attiyah. Dat betekende dat de huidige puntenleider, Bruno Magelhaes, naar de leiding ging maar die kreeg schakelproblemen in zijn Skoda. En dat was dan het sein voor Kajetanowicz en de Lotos Ford Fiesta om het laken naar zich toe te trekken.

Magalhaes blijft wel leider met 93 punten voor Kajetanowicz (72) en Lukyanuk met 46. Maar de Rus is nog wel een tijdje out. De volgende rally is Cyprus.

You may also like
BRC East Belgian Rally: Stéphane Lefebvre wint
WRC Portugal: de rol van de Pirelli-banden
Schaalmodellen: vier Belgische wagens die je niet mag missen
BRC 2022: de kalender van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2022 aangepast
error: Alert: Content is protected !!