Home > Rally > ERC > Al-Attiyah leidt Akropolis

Al-Attiyah leidt Akropolis

De Quatari Nasser-Al-Attiyah leidt in een Ford Fiesta R5 de Akropolis Rally, de derde proef van het Europese Rallykampioenschap. De aanvankelijke leider, de Let Gryazin (die ook de qualifying stage won) bouwde een voorsprong uit van 11 seconden maar dan ging zijn Fabia R5 tijdens een verbindingsrit in vlammen op (!). “We weten niet wat er gebeuirde”, verklaarde Gryazin. “We reden normaal op de verbindingsrit toen het achterste van de wagen wegschoof. We dachten aan een lekke band, maar toen kwam er vuur onder de wagen uit. Het was niet te stoppen. Misschien een scheur in de benzinetank?”

Bruno Magelhaes, de puntenleider in de tussenstand, staat voorlopig tweede, voor regerend kampioen Kajetanowicz. Von Thurn und Taxis, op zijn Fabia R5 bijgestaan door onze landgenoot Bjorn Degandt, heeft voorlopig een mooi 9de plaats in handen.

Morgen eindigt de Akropolis Rally.

You may also like
WRC Monte-Carlo: de Belgen aan het woord
Haspengouw 2020: met heel wat nieuws!
De eindejaarsvragen: Grégoire Munster
Rally: eerste algemene zege voor Grégoire Munster
error: Alert: Content is protected !!