Home > Rally > Divers > Afspraak op onbekend terrein voor Guillaume de Mévius

Afspraak op onbekend terrein voor Guillaume de Mévius

Drie weken voor ze de Rally van Ieper aansnijden werken Guillaume de Mévius en Louis Louka dit weekend de Terre du Diois af, een wedstrijd voor het Frans rallykampioenschap op onverhard. Aan het stuur van de Peugeot 208 R2 in de kleuren van het RACB National Team hopen onze landgenoten op het podium van de 208 Rally Cup te finishen.

Was het het parcours van de Sezoensrally van enkele weken geleden dat Guillaume de Mévius en Louis Louka zin deed krijgen? Feit is dat ze dit weekend opnieuw op onverhard actief zullen zijn, in de streek rond het Franse Valence. “Hoewel het rijden op gravel weinig te maken heeft met de rijstijl die we eind deze maand in Ieper nodig zullen hebben, kan onze rally-ervaring door deze wedstrijd alleen maar toenemen”, stelt Louis Louka.

“Voor de eerste keer zullen de deelnemers van de 208 Rally Cup het parcours allemaal tegelijk ontdekken”, gaat de corijder verder. “De Terre du Diois werd tussen 2009 en 2015 immers niet georganiseerd. En toen dat vorig jaar wel weer het geval was, kwam de wedstrijd niet in aanmerking voor de Peugeot promocups.”

“We hebben zaterdag en zondag dus afspraak op onbekend terrein”, glimlacht Guillaume de Mévius. “Uiteraard hebben we het internet afgeschuimd, op zoek naar onboardbeelden van de vorige edities. Blijkbaar is het parcours bochtig, smal en nogal zwaar. Het valt alleen nog af te wachten of de chronoritten die we bekeken hebben enige gelijkenis hebben met het parcours dat we dit weekend zullen ontdekken. Indien dat het geval is, zullen we onze inspanningen goed moeten indelen, en er voor zorgen dat we zo weinig mogelijk lek rijden of mechanische pech hebben. Als we zonder problemen aan de finish staan, betekent dat zo goed als zeker een goede uitslag. We willen in ieder geval een maximaal aantal kilometers afmalen en indien mogelijk op het podium staan.”

Deze donderdag namen Guillaume de Mévius en Louis Louka deel aan een testsessie van ongeveer 70 km. De Rallye Terre du Diois wordt op 3 en 4 juni verreden, de 137,04 km tegen de klok zijn verdeeld over 11 chronoritten.

You may also like
BRC East Belgian Rally: Stéphane Lefebvre wint
WRC Portugal: de rol van de Pirelli-banden
Schaalmodellen: vier Belgische wagens die je niet mag missen
BRC 2022: de kalender van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2022 aangepast
error: Alert: Content is protected !!