Home > #Hoofdnieuws > Meer dan 30 wagens in Belcar dit weekend

Meer dan 30 wagens in Belcar dit weekend

Het Belcar Endurance Championship is dit weekend aan zijn tweede wedstrijd toe. In vergelijking met de eerste race, zien we enkele bijkomende deelnemers in de diverse klassen.

De wedstrijd is uitzonderlijk geen race van 180 minuten, maar wel één van het klassieke Belcar formaat, met name 125 minuten. Naar de deelnemers dan, waar we in Belcar 1 een Ford Mustang aan de start zouden moeten zien staan, tussen de Porsche 911, en meebepaald de auto van Olivier Hermans en rallyman Chris Van Woensel. Voor het overige zien we de 991 van EMG, MExT Racing, Belgium Racing, Speedlover en Kronos Centre Gembloux.

In Belcar 2, de klasse voor de prototypes, verschilt de inschrijvingslijst niet van Spa, met die opmerking dat de Wolf van Euroracing er nu wel zal bij zijn, in de handen van Maxim Pampel en Pierre-Yves Rosoux. Ook in Belcar 2 zien we zes wagens aan de start, met naast Euroracing ook de wagens van DVB RACING, PK Carsport, Deldiche, Oracle en Mc Donald’s Racing.

In Belcar 3 is de BMW M235i van MSE klaar, waardoor we acht wagens (5 BMW, 2 Saker en een Porsche) zouden moeten tellen, terwijl we in Belcar 4, 5 en 6 (acht BMW samen) geen veranderingen zien. In Belcar 7, een soort gastklasse, zijn er de fel besproken Lamborghini van Niels Lagrange-Pieter Vanneste, de Radical van debutant Marnik Batrijn en routinier Stienes Longin en een youngtimer, in de vorm van de Porsche 944 van PG Motorsport.

De tweede manche van het Belcar Endurance Championship telt voorlopig 31 wagens. De timing van de meeting vindt u hier.

1 Response

error: Alert: Content is protected !!