Home > #Hoofdnieuws > Overlijden van Eric Broadley

Overlijden van Eric Broadley

Vandaag werd het overlijden bekend van Eric Broadley (foto: Broadley Automotive). Hij was de stichter van Lola Cars en één van de grondleggers van de Britse autosport industrie. Sinds het verschijnen van de Lola Mk 1 in 1958 was de Britse firma vertegenwoordigd in quasi alle takken van de autosport. En met succes. Lola nam deel in de F1, werkte mee aan het project van Honda in de jaren 60 en was de eerste buitenlandse constructeur die de Indianapolis 500 won. Tegenwoordig kan het publiek nog genieten van de fantastische Lola T70 sportwagens (foto: W. Bouchez), die het goede weer maken in vele historic races. De erfenis van Lola is Broadley Automotive Ltd. Het bedrijf bouwt en onderhoud de Lola Classic cars over heel de wereld. Broadley werd 88 jaar oud.

You may also like
#autosportleeft
F1 2022: de aanloop naar Bahrein– Het team Aston Martin
F1 Barcelona: reacties na de testdagen
In een notendop: F1, Acura en Jeddah
error: Alert: Content is protected !!