Home > #Hoofdnieuws > Petter Solberg leidt in Lydden

Petter Solberg leidt in Lydden

De Noor Petter Solberg voert met zijn VW Polo de stand aan na dag één tijdens de “World Rallycross of Great Britain”, de vijfde ronde al van het WK Rallycross. Solberg toont nog maar eens hoe de Polo’s op dit ogenblik met voorsprong de snelste van het pak zijn met twee snelste tijden in evenveel heats op deze zaterdag waar de zon overwegend scheen. Enkel tijdens de ochtendtraining viel er even regen. Solbergs teamgenoot, de Zweed Johan Kristoffersson, bezet de tweede plek voor de Zweed Mattias Ekström (Audi S1). De Noor Andreas Bakkerud is momenteel vierde met zijn Ford Focus en de Peugeot-rijders Timmy Hansen en Sébastien Loeb zijn respectievelijk vijfde en zesde. Onze landgenoot Michael De Keersmaecker is 22ste na een 21ste en 19de tijd.

Bij de Touringcars die strijden voor het FIA Europese kampioenschap werden er reeds drie heats afgewerkt en Steve Volders (Ford Fiesta) doet het voorlopig prima met een vijfde plek in de rangschikking. Het is de Noor Lars Oivind Enerberg die hier voorlopig leidt met zijn Ford Fiesta.

Ook de klasse RX2 werkte reeds drie reeksen af en hier is een derde Belg actief, Guillaume De Ridder prijkt voorlopig op de vierde plek terwijl de Fransman Cyril Raymond de stand aanvoert.

Zondag begint de actie omstreeks 10u30 met een warm-up voor alle klassen.

(foto’s J Dingenen)

 

You may also like
WRX: de deelnemers voor Spa
WRX: Timmy Hansen wint in Lohéac
WRX: Kristoffersson leidt in Lohéac
WRX: volgende halte, Holjes
error: Alert: Content is protected !!