Home > #Hoofdnieuws > Wie wint de vijfde wk-manche in Lydden?

Wie wint de vijfde wk-manche in Lydden?

Lydden Hill, het Britse circuit te Lydden nabij Dover, vormt dit weekend het decor voor de vijfde manche in het kader van het Wereldkampioenschap rallycross.

De Zweed Mattias Ekström, nog steeds leider met zijn Audi S1, zal opnieuw willen aanknopen met de overwinning nadat hij in België “slechts” vierde werd. In Mettet ging de overwinning naar zijn landgenoot Johan Kristoffersson die daar de VW Polo van PSRX een eerste overwinning schonk terwijl Timmy Hansen, tweede in Mettet, toonde dat Peugeot stilaan de kloof dicht met de top. Ook bij Hoonigan Racing lijkt er verbetering voor de Ford Focus. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om opnieuw een boeiend rallycross-spektakel te beleven. In het WK-gezelschap zien we ook opnieuw onze landgenoot Michael De Keersmaecker aan het werk met zijn Ford Fiesta. Hij wil nog verder testen vooraleer terug de Europese strijd aan te gaan in het Noorse Hell een paar weken later.

Naast het WK is er ook de derde manche reeds voor de Touringcars in het Europese kampioenschap waar Steve Volders onze Belgische driekleur zal verdedigen met zijn Ford Fiesta. Tevens rijden de RX2-rijders hun tweede wedstrijd waarbij we met Guillaume De Ridder nog een derde Belg aan het werk zien.

Rallycross begon 50 jaar geleden in Lydden, en dat zal niet onopgemerkt voorbijgaan. Want er worden demo’s gehouden op circuit en heel wat retro-modellen zullen ook te bewonderen zijn in de paddock. Zo werd al een Audi Quattro in “Herbert Breiteneder”-look aangekondigd, de groep B-Metro  met de bekende Silkolene-kleuren van Will Gollop en een RS200.

In Lydden begint de actie zaterdag om 9u40 Britse tijd met de trainingen voor de retro’s.

(foto : Johan Dingenen)

You may also like
WRX: de deelnemers voor Spa
WRX: Timmy Hansen wint in Lohéac
WRX: Kristoffersson leidt in Lohéac
WRX: volgende halte, Holjes
error: Alert: Content is protected !!