Home > Circuit > Maxime Potty en Mathieu Detry op pole in TCR

Maxime Potty en Mathieu Detry op pole in TCR

Maxime Potty en Mathieu Detry starten in « pole position » van de Qualifying Long Race van TCR Benelux, waarvan de start wordt gegeven nu zaterdag om 11u00. Op Circuit Zandvoort zette het duo van de VW Golf GTI #52 van het Team WRT de beste prestatie neer (de snelste ronden van elke coureur werd hiervoor in rekening genomen) tijdens de 20 minuten durende kwalificatie van de Jumbo Familie Racedagen driven by Max Verstappen. Met 1’45’’863 toonde Maxime Potty zich bovendien als de snelste van het volledige veld.

Onder een grijze hemel maar op een volledig droge piste verzekerden Guillaume Mondron en zijn jonge Italiaanse teammaat Giacomo Altoè zich achter het stuur van de Golf GTI TCR #4 van het Delahaye Racing Team van de 2de plaats en bezorgden aldus VW de volledige eerste startrij.

Tom Coronel, de held van het Nederlandse autosportland, ging in de Honda Civic TCR #2 Boutsen Ginion Racing die hij deelt met Benjamin Lessennes voor de 3de plaats, juist voor de Peugeot 308 Cup DG Sport van een andere Nederlander, Kevin Abbring, gekoppeld aan Fransman Aurélien Comte. Vermelden we dat de Nederlandse afvaardiging sterk voor de dag komt  met de SEAT Leon Ferry Monster Autosport van Danny Kroes-Pepe Oriola, voor de drie Audi’s RS 3 LMS van Mika Morien-Stan Van Oord (Bas Koeten Racing), Dillon Koster-Bernhard van Oranje (Certainty Racing Team) en Willem Meijer-Paul Sieljes (Bas Koeten Racing). De top 10 werd vervolledigd door Denis Dupont-Sam Dejonghe (SEAT Leon TCR van RACB National Team) en Simon Knap-Rob Severs (SEAT Leon TCR van Bas Koeten Racing).

Geplaagd door motorproblemen kwam de Honda Civic #1 van Stéphane Lémeret en Fransman Aurélien Panis niet verder dan een 11de plaats, juist voor de Audi RS 3 LMS van Jaap Van Lagen en Simon Reicher (Certainty Racing Team). Deze laatsten werden naar de laatste plaats verwezen, nadat bij de technische keuring de rijhoogte van het koetswerk niet reglementair werd bevonden.

In de Renault Clio Benelux Cup gingen Polen Karol Urbaniak en Bartosz Paziewski de 15-jarige Nederlander Luca Groeneveld vooraf.

Vanaf 10u55 kan men de Qualifying Long Race integraal volgen via de Live Streaming op de website van TCR Benelux. Herinneren we er nog aan dat de Qualifying Long Race bepalend is voor de startopstelling van Sprints 1 en 3, die op zondag plaatsvinden.

 

error: Alert: Content is protected !!