Home > #Hoofdnieuws > In een notendop: formule 4 – 3 – 2 …

In een notendop: formule 4 – 3 – 2 …

  • Derde manche van het Franse F4 kampioenschap. De Fransman Arthur Rougier behaalde zijn eerste pole position voor Marvin Klein en Victor Martins. Voor Amaury Cordeel en Ugo de Wilde was het de eerste kennismaking met het circuit van Pau, zij eindigden 15de en 16de. Dat wordt hun startpositie voor de laatste race van het weekend. Voor de eerste race telt de 2de tijd die gerealiseerd werd, de 2de koers wordt gestart in omgekeerde finishvolgorde (eerste 10) van de eerste race.
  • De Brit Callum Illot (Prema) haalde met een besttijd in de kwalificatiegroep A, de pole voor de 1ste race voor de Europese F3 wedstrijd op Pau. Hij start voor Lando Norris (Carlin) die de snelste was in de B-groep. Joel Eriksson (Motopark) start als derde.
  • De Liberty groep, de nieuwe eigenaars van de F1, hebben voor de Formule 2 een ambitieus plan klaar. Volgens geruchten zou de kampioen van de Formule 2, onmiddellijk in de F1 kunnen debuteren, zonder nog een “wachttijd” te moeten uitzitten in bijvoorbeeld de Super Formula in Japan, zoals Stoffel Vandoorne. Ook de plaatsing in de paddock en de  toegankelijkheid van Formule 2 en GP3 in de F1 paddock werd herzien in Barcelona, waardoor het lijkt dat het Liberty menens is met de toeleveringscategorieën van de F1.
You may also like
FIA F2: Geleal overweegt te stoppen na straf
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
in een notendop: F2 en F3 (Red Bull Ring)
error: Alert: Content is protected !!