Home > #Hoofdnieuws > Goede start voor Vandoorne in Spanje

Goede start voor Vandoorne in Spanje

Stoffel Vandoorne heeft zijn weekend in Spanje met een positieve noot kunnen starten. Onze landgenoot kon moeiteloos de vrijdagtrainingen afwerken en werd in beide sessies dertiende. Aan de andere kant van de McLaren-garage liep het een stuk stroever: teamgenoot Fernando Alonso viel na twee bochten al stil in de eerste sessie na een olielek, in de tweede sessie werd hij laatste. Over de hele dag reed de Spanjaard slechts 21 rondjes, een pak minder dan Vandoorne, die in totaal 60 keer rond het Circuit de Catalunya ging. Zijn beste tijd van de dag zette hij in de namiddag neer, toen hij op de zachte band een 1:22.693 klokte. Dat was bijna anderhalve seconde sneller dan de tijd die Alonso in de namiddag op de tabellen reed.

De snelste tijd van de dag was voor Lewis Hamilton (1:20.802), die in beide sessies de tijdenlijsten aanvoerde voor Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas. WK-leider Sebastian Vettel kreeg in de voormiddag te kampen met een defecte versnellingsbak, maar kon in de tweede sessie toch nog een pak rondjes rijden. Morgen worden de kwalificaties gereden om 14u, zondag is de race op hetzelfde tijdstip.

You may also like
F1 Spa: bekende koppen in de paddock
F1: Max oppermachtig naar winst op Spa vanaf P14 op de grid: “Ongelofelijk weekend”
F1 Spa: de top drie aan het woord
F1 Spa: Verstappen wint slaapverwekkende race
error: Alert: Content is protected !!