Home > #Hoofdnieuws > Valerie Chiasson: Canadese, Luxemburgse, businesswoman en racepilote!

Valerie Chiasson: Canadese, Luxemburgse, businesswoman en racepilote!

Valérie Chiasson is een Canadese uit Québec en ze maakte haar debuut vorig weekend in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux series op het circuit van Spa-Francorchamps.De Canadese komt dit seizoen heel het jaar uit voor DVB RACING.

Geheel onbeslagen komt ze niet op het ijs want ze haalde al een podium op het Canadese circuit van Gilles-Villeneuve (Nissan Micra Cup 2015) en was de enige vrouw in de Canadian Porsche GT3 Cup. Chiasson, die resideert in het Groothertogdom Luxemburg, had minder geluk in Spa, met een opgave 2 rondes voor het einde van de wedstrijd. “Ik probeerde in de korte vrije trainingen het circuit zoveel mogelijk te leren kennen”, aldus Valérie Chiasson. “Ik had uiteraard graag de race uitgereden en gevechten geleverd middenin het pak, maar deze rijders nemen al jaren deel aan deze competitie. Zij kennen de circuits en hun wagens door en door. Ik moest nog alles leren, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Dit was de grote race van het seizoen, in het voorprogramma van de WEC en een belangrijke wedstrijd voor mijn supporters en mijn partners”, stelde Chiasson, die tevens Canada vertegenwoordigt in de FIA Commissie voor “vrouwen in de autosport”.

Midden juni wacht haar de volgende grote uitdaging: het voorprogramma van de Grote Prijs van Canada in Montréal, in de Canadian Porsche GT3 Cup.

 

You may also like
#autosportleeft
Porsche brengt boek uit over concept cars
ADAC GT Oschersleben: Engelhart – Ammermüller kronen zich tot kampioen
In een notendop: IMSA en ADAC GT
error: Alert: Content is protected !!