Home > #Hoofdnieuws > Vernay wint tweede TCR-race op Spa, zes Belgische wagens in top zes

Vernay wint tweede TCR-race op Spa, zes Belgische wagens in top zes

Jean-Karl Vernay heeft de tweede TCR-race op Spa-Francorchamps gewonnen. De Fransman won in zijn Volkswagen Leopard na bedenkelijke teamorders voor de zusterwagen van Rob Huff, die tweede werd. De laatste podiumplaats was voor Stefano Comini, de winnaar van gisteren. Met Edouard Mondron, Benjamin Lessennes en Frédéric Vervisch finishten drie Belgen net naast het podium, de volledige top zes werd wel bekleed door Belgische wagens.

Onze landgenoot Maxime Potty mocht vanaf pole position vertrekken, maar nog voor de eerste bocht zag hij alle hoop op een goed resultaat in rook opgaan. Potty werd aangetikt door Pepe Oriola, die op zijn beurt was aangetikt door Tom Coronel. Wat volgde was een spannende strijd om de zege: Rob Huff nam de leiding over en werd bedreigd door Lessennes. De twee maakten contact, waarna Lessennes terugviel naar de vijfde plaats. Huff hield vervolgens Edouard Mondron lang op, waarna Vernay beide rijders op hetzelfde moment kon inhalen. De Fransman reed nadien onbedreigd naar de zege.

In de achtergrond kon Huff het achtervolgende trio Comini-Mondron-Lessennes afhouden, waardoor Leopard een dubbelzege scoorde. Frédéric Vervisch kwam op het einde nog sterk opzetten en voerde de druk op bij Lessennes, maar de uitslag veranderde niet meer. Door zijn zege is Vernay opnieuw iets steviger leider in het kampioenschap.

You may also like
In een notendop: (W)TCR
TCR500: voor diverse klassen toerwagens
TCR Europe: met start in Spa!
TCR Europe: Gilles Magnus enige vertegenwoordiger van RNT
error: Alert: Content is protected !!