Home > #Hoofdnieuws > In een notendop: rally in Europa

In een notendop: rally in Europa

  • Op de Canarische Eilanden is de eerste volledige rallydag afgewerkt van de gelijknamige EK Rally. Voorlopig is daar de Rus Alexey Lukyanuk de sterkste met zijn Ford Fiesta R5. Hij zette enkele knaltijden neer in de wedstrijd die wisselende weersomstandigheden kende. Maar het niveau ligt hoog en Bruno Magelhaes (Fabia R5) en regerend kampioen Kajetan Kajetanowicz (Fiesta R5) laten zich zomaar niet afschudden! Ze volgen respectievelijk op 25 en op 27 seconden. Eerste Belg is Bjorn Degandt, die als co op de Fabia R5 van Von Thurn und Taxis evolueert op een 16de positie. Sébastien Bedoret ging vanmiddag van de baan in de 4de klassementsproef.
  • In de buurt van het Roemeense Cluj-Napoca wordt dit weekend de Transilvania Rally verreden. Na de eerste rallydag staat onze landgenoot Bernd Casier met zijn Ford Fiesta R5 op een 4de plaats, op 51 seconden van leider Bogdan Marisca (Fiesta R5). Casier scoorde een 2de plaats op de proef van Belis en een 3de plaats op Rasca en zit wel dicht op de hielen van podiumganger Dan Girtofan (Skoda Fabia R5). De Italiaanse topper Giandomenico Basso (Hyundai i20 R5) lijkt voorlopig buiten bereik op de 2de plaats (14 sec achter de leider). Morgen worden er nog 10 proeven verreden in de prachtige bossen op de heuvels in Transylvanië. Dan kennen we ook de winnaar.
  • In de Wechselland Rally, een proef voor het Oostenrijkse kampioenschap won Hermann Neubauer met een Ford Fiesta RS WRC. Hij verwees daarbij Raimund Baumgartner, die voor het eerst de “klanten” VW Polo WRC inzette, met 8.7 seconden naar de 2de plaats. Neubaur won 7 van de 15 proeven, Baumgartner liet de Polo WRC viermaal zegevieren.
You may also like
BRC East Belgian Rally: Stéphane Lefebvre wint
WRC Portugal: de rol van de Pirelli-banden
Schaalmodellen: vier Belgische wagens die je niet mag missen
BRC 2022: de kalender van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2022 aangepast
error: Alert: Content is protected !!