Home > #Hoofdnieuws > Vandoorne onder de mensen in 1ste vrije training

Vandoorne onder de mensen in 1ste vrije training

Stoffel Vandoorne beleefde een redelijk goede eerste vrije training. De enige valse noot in het geheel was de terugkeer naar de pit laat in de sessie, en een mogelijk opnieuw opgestoken motorprobleem. Maar het goede nieuws is dat Stoffel, wanneer het allemaal wel werkt, nooit veraf is van teamleider Fernando Alonso. Uiteindelijk zette Stoffel een 1’39″541, na een sessie van 19 rondes die verdeeld werden in drie runs.

Na de installatieronde werd Vandoorne de baan opgestuurd met een testopstelling, een zogenaamd “rooster”, en daarna mocht hij op de prime tyres voor een langere run. “Opvallend is dat vele rijders een betere tijd realiseren in hun tweede ronde op de zachte banden”, liet derde rijder Nyck De Vries weten. Vandoorne werd dan ook even in de pits gehouden tot er meer verkeer op de piste was verschenen. Na een kortstondige rode vlag in de sessie zette Stoffel dan zijn beste tijd neer.

Fernando Alonso realiseerde een 1’38″813 en dat leverde hem een 13de positie op. Echter, het verschil met Stoffel Vandoorne bedraagt amper 2/10de seconde.
De besttijd in de sessie was voor de Ferrari van Kimi Raikkonen, met 1’36″074, en ook Valtteri Bottas toonde zich bij Mercedes. Met 1’36″119 zette hij zich op de tweede plaats en voor Hamilton (1’36″681).

You may also like
#autosportleeft
F1 2022: de aanloop naar Bahrein– Het team Aston Martin
F1 Barcelona: reacties na de testdagen
In een notendop: F1, Acura en Jeddah

1 Response

Leave a Reply

error: Alert: Content is protected !!