Home > Circuit > F. Renault 2.0: Palmer met record, Defourny vierde

F. Renault 2.0: Palmer met record, Defourny vierde

Op de eerste dag van het openingsweekend van de Formule Renault 2.0 Eurocup, op de omloop van Monza, werden er vandaag vrije trainingen afgewerkt. Die toonden een gelijkaardig beeld in de beide sessies. De Brit Will Palmer (R-Ace) was telkenmale de snelste en zette terloops nog een nieuw baanrecord (1:47.978) in de namiddag. De Fransman Fenestraz leek voor het Kaufmann team het tempo aardig te kunnen volgen en zette een 2de en een 3de tijd. Zijn landgenoot Aubry (Tech1) verstoorde het feestje van de beide heren door in de 1ste sessie een tweede tijd te klokken. In beide sessies was onze landgenoot Max Defourny (R-Ace teamgenoot van Palmer) vierde, op minder dan 4/10de seconde van de besttijd. Daarmee bewijst Defourny dat hij zeker tot de zegekandidaten mag worden gerekend. Onze andere Belg in de serie, Ghislain Cordeel, klokte tweemaal de 25ste tijd in zijn Arden bolide. Morgen, zaterdag, volgen de kwalificaties (in twee groepen), de eerste race van het weekend start om 14u.

(foto: Will Palmer /press.renault-sport)

You may also like
E-Circuit: een overzicht van deze week
In een notendop: E-Circuit
Esports: Renault lanceert eerste esports evenement
In een notendop: Renault en Alpine

Leave a Reply

error: Alert: Content is protected !!