Home > #Hoofdnieuws > 2017 voor… Denis Dupont

2017 voor… Denis Dupont

Niet alleen Sam Dejonghe verdedigt de kleuren van het RACB National team in de TCR Benelux dit seizoen. Ook de Brusselaar Denis Dupont kruipt achter het stuur van de zwart-geel-rode Seat. Maar de jongeman doet dit seizoen nog heel wat anders dan het toerwagenkampioenschap. Een gevuld programma noemen wij dat…

Denis, wat zijn de plannen voor 2017?

Uiteraard is er het TCR Benelux, waarmee we aankomend weekend starten in Spa-Francorchamps. Ik deel onze RACB National Team Seat met Sam Dejonghe, in het team van WRT. Parallel rij ik ook het hele GT4 North European Championship, met de Aston Martin van het Belgische Street Racing. Leuk, want de ene is een voorwielaangedreven toerwagen, de andere een dikke GT met de aandrijving achteraan. We zijn al gestart met de Aston, enkele weken geleden in Misano. Ik zal ook regelmatig aan de start staan in de VW Fun Cup, een derde programma eigenlijk. Verder stap ik links en rechts nog in andere competities in, zoals afgelopen weekend in de BMW Clubsport Trophy tijdens de Spa 400, maar later ook de Lamera Cup.  Mogelijk krijg ik nog één of twee andere mogelijkheden, echter dat is nog niet zeker. Al bij al, mag ik dus niet klagen en heb ik een zeer mooi programma in 2017!

En wat is je autosportdroom?

Ik kijk eigenlijk op naar een kerel als Jeroen Bleekemolen, die heel de tijd racet, op hoog niveau in zeer uiteenlopende competities en met alle types van wagens. Dat zou ik echt geweldig vinden, om zo’n carrière uit te bouwen.

2017 voor Sam Dejonghe kon u eerder al lezen

Foto’s: © RACB National Team en Street Art Racing-Denis Dupont

 

Leave a Reply

error: Alert: Content is protected !!