Home > Uncategorized > In een notendop: F2, F3 en World Series V8

In een notendop: F2, F3 en World Series V8

Formule 3 (Silverstone): eindelijk dan Ilott

De FIA Formule 3 Euroseries gaven vanmorgen de aftrap voor alweer een zeer drukke dag in de wereld van de eenzitters. Callum Ilott en poleman Lano Norris lieten zich wederom bij de start verrassen door Joel Eriksson. Maar deze keer kon Ilott de Zweed terughalen. Hij werd na Norris en Eriksson, de derde winnaar van de drie races in het Silverstone weekend. Eriksson vertrekt als leider naar de volgende ronde in Monza

Tussenstand F3 Euro (na 3 races): 1) Eriksson 55, 2) Ilott 43, 3) Norris 42, 4) Günther 39, 5) Dennis 38, 6) Hughes 15, 7) Mawson 14, 8) Daruvala 13, 9) Schumacher 12, 10) Zhou 12,..

Formule 2: Leclerc bezorgt Russian Time koekje van eigen deeg

Poleman Matsushita (ART) kon niet genieten van zijn voorrecht want hij vertrok uit de pits. In een geanimeerde race besloot Markelov (Russian Time) opnieuw een alternatieve strategie te gebruiken. Hij vertrok op softs en zou daarna overgaan op harde banden. Dat bleek de verkeerde keuze. Terwijl Markelov oprukte naar de 10de positie bleken deze keer Leclerc en Prema Racing de snuggersten. Zij vertrokken op de harde compound en wisselden naar zacht. Dat liet Leclerc toe een indrukwekkende eindcharge in te zetten en de race te winnen voor Rowland en Albon. Leclerc neemt de leiding van het kampioenschap in handen. De volgende race is in Barcelona, half mei. (foto fiaf2)

Tussenstand F2 (na 2 races): 1.Leclerc 36 ; 2.Markelov 28; 3.Rowland 20; 4.Ghiotto 18; 5.Nato 18; 6.King 18; 7.Albon 10; 8.Latifi 8; 9.De Vries 5; 10.Matsushita 4…

World Series V8 3.5: Fittipaldi bevestigt

Terug naar Silverstone dan waar Pietro Fittipaldi (Lotus Charouz) vanop pole met een nieuwe zege ging lopen in de World Series Formula V8 3.5. Hiermee wordt zijn status van kampioenschapsfavoriet bevestigd. Hij finishte onbedreigd voor de Rus Egor Orudzhev (AVF), die vanmorgen zijn tweede plaats van gisteren afgepakt zag, nadat bij de technische controle zijn wagen onder gewicht bleek met 0.5 kg. De Israeliet Roy Nissany (RP Motorsport) eindigde derde. Uiteraard leidt Fittipaldi de tussenstand, voor zijn gedoodverfde uitdager Alfons Celis.

Kampioenschapsstand na 2 races: 1.Fittipaldi 50; 2.Celis 26; 3.Binder 24; 4.Orudzhev 18; 4.Isaakyan, Tereschenko 16; 6.Fioravanti 14; 7.Binder 12; 8.Menchaca 10; 9.Mason 8; 10.Cipriani 3; 11.Kanamaru 2.

Leave a Reply

error: Alert: Content is protected !!