Home > Rally > Divers > Mooi debuut voor Grégoire Munster in de ADAC Opel Rallye Cup

Mooi debuut voor Grégoire Munster in de ADAC Opel Rallye Cup

Dit weekend ging de ADAC Opel Rallye Cup ook van start in Duitsland. De zoon van Bernard, Grégoire Munster, kwam er aan de start, met Johan Jalet als copiloot. De merkencup is erg sterk bezet, met een 24-tal Opel Adam Cup’s en piloten uit 14 verschillende landen, waaronder piloten met heel wat meer ervaring! Van Belgische zijde lag Romain Delhez kort voor het einde nog zevende, maar een lekke band sloeg hem naar de 12de stek terug, twee plaatsen voor Simon Habran. Beste landgenoot werd Grégoire Munster, die als 11de aantikte.

Voor Grégoire Munster, was het nog maar zijn derde wedstrijd. Het was een totale kennismaking. “Alles was nieuw voor mij“, vertelt de jongeman die in Hasselt school loopt. “De wegen van de Hessen Rallye Vogelsberg zijn redelijk verschillend van de proeven bij ons. De grip is er veel groter. Maar, het parcours bevatte ook een aantal stroken onverhard. Met twee passages in de verkenningen, was deze eerste wedstrijd van de sterk bezette Opel Rallye Cup in de eerste plaats een leerschool voor mij. Ik moest de voetjes op de grond houden en zoveel mogelijk ervaring opdoen. Mijn chrono’s situeerden zich tussen de 11de en de 16de plaats, waardoor ik op de 12de plaats eindigde op 24 deelnemers. Een goede eerste ervaring, want in dit soort wedstrijden moet je voortdurend aanvallen. Er staat altijd wel iemand net voor of achter je in het klassement. Je moet het maximum blijven geven. Ik ga nu deelnemen aan de Rally van Wallonië, ook met deze Opel Adam Cup, om ervaring op te doen. Die ervaring zal me van pas komen begin mei in de Rallye Rund um die Sulinger Bärenklaue.”

Leave a Reply

error: Alert: Content is protected !!