Home > Rally > Divers > Koen Verhaeghe scoort dubbel in Pinto Cup

Koen Verhaeghe scoort dubbel in Pinto Cup

 

Koen Verhaeghe boekt een mooie dubbel na de tweede manche van de Pinto Cup. Na winst in de Rallye de Hannut gaat de West-Vlaming opnieuw met de zege lopen. Na het forfait van Rik Vannieuwenhuyse (persoonlijke redenen) en de uitval van tweevoudig kampioen Jeroen Van Wanseele (versnellingsbakproblemen) kreeg Koen Verhaeghe een gouden kans om met de volle pot te gaan lopen, maar ook de Zwevezelenaar kende zijn deel van de pech met koppelingsproblemen. “Aan de start van KP Poelberg had ik steevast problemen om de wagen in versnelling te krijgen, dit door lucht in het hydraulisch systeem van de koppeling. Ons VADA serviceteam leverde schitterend werk en ontluchtte het systeem een paar keer waardoor we telkens verder konden.” Ondanks de hachelijke momenten wist Verhaeghe opnieuw naar winst te rijden, waarmee hij zich opwerpt tot titelfavoriet. Een kanttekening echter is dat uiteindelijk Arthur Kerkhove het snelst was, met een kleine minuut voorsprong op Verhaeghe, maar omdat Kerkhove normaal maar één wedstrijd betwist in de Pinto Cup wordt zijn resultaat niet opgenomen in de eindafrekening. Ook Franklin Temperville, vóór de wedstrijd tweede in het Cup-klassement, diende op te geven (steekas). De volgende wedstrijd is de Rally van Wervik, begin juni.

You may also like
BRC East Belgian Rally: Stéphane Lefebvre wint
WRC Portugal: de rol van de Pirelli-banden
Schaalmodellen: vier Belgische wagens die je niet mag missen
BRC 2022: de kalender van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2022 aangepast

Leave a Reply

error: Alert: Content is protected !!