Home > #Hoofdnieuws > De ban is gebroken voor Vincent Verschueren

De ban is gebroken voor Vincent Verschueren

Vincent Verschueren klopte al een tijdje aan de poort van de overwinning. In Tielt lukte het dan uiteindelijk na wat een perfecte rally leek te zijn.

Ik heb zelfs geen moment getwijfeld. De afstellingen van onze Skoda waren perfect en ik voelde dat ik alles onder controle had. Ik begon met 8″1 voorsprong aan de laatste proef, maar in mijn hoofd stelde ik me voor dat ik 2 seconden achterstand had. Jagen is altijd makkelijker dan opgejaagd worden. Ik ben gewoon blijven aanvallen en dat heeft gewerkt.

Een overwinning die ongetwijfeld veel betekent?

Zeker omdat ik win in Tielt, mijn thuisrally. Voor alle Oost-Vlaamse piloten is de TAC Rally in feite hun thuisrally. Als 8-jarig manneke zag ik hier Frank Broekaert winnen. Nu sta ik hier als winnaar! Ongelofelijk. Het is een belangrijke overwinning voor het ganse team en zeker voor Gaby Goudezeune, mijn mentor.

Ook voor Veronique Hostens, de copilote, waren het spannende laatste kilometers.
We hebben er zo min mogelijk aan gedacht. Ik heb de nota’s zo snel mogelijk gelezen, maar ik voelde gewoon dat Vincent het niet meer uit handen zou geven. Hij was vandaag heel zelfzeker! Dit doet echt veel deugd,” genoot Veronique, die aangemoedigd werd door haar twee kinderen, haar man en ouders.

Met deze overwinning op zak trekken Vincent Verschueren en Veronique Hostens als leiders in het Belgisch kampioenschap naar de volgende manche van het BRC, de Rally van Wallonië, die in het laatste weekend van april verreden wordt in Namen.

 

(foto: W. Bouchez)

You may also like
BRC Condroz: de eerste dag in beeld door Lorenz
BRC Condroz: de shakedown door de lens van Lorenz
BRC East Belgian Rally: door de lens van Lorenz
BRC East Belgian Rally: Stéphane Lefebvre wint

Leave a Reply

error: Alert: Content is protected !!