Home > WRC > Ogier in de problemen, Neuville leidt stevig in Corsica

Ogier in de problemen, Neuville leidt stevig in Corsica

In de rally van Corsica, de vierde WK-proef van het seizoen, lijkt onze landgenoot Thierry Neuville op weg naar een eerste WK-zege van het jaar. Na de opgave van Kris Meeke na de zesde proef (motor), werd Neuville de nieuwe leider, niet onverdiend, want Neuville zette ’s morgens twee besttijden neer en was sowieso zeer dicht genaderd op de leider. In de namiddag ging de dichtste achtervolger van Neuville, Sébastien Ogier (Ford), stevig in de aanval en na de 7de en voorlaatste KP was het verschil nog maar twee seconden.

Neuville stond dus onder druk en ging bijzonder hard in de laatste proef, “en ik hoop dat het volstaat voor de leiding… Morgen zal het erg spannend worden.”

De woorden van Neuville waren nog niet koud of Ogier kreeg ook technische problemen. “De auto schakelt niet meer en ik heb enkel nog achterwielaandrijving en geen vierwielsysteem meer”, was de uitleg van de Fransman aan de finish van de laatste proef van de dag.

Neuville leidt nu dus met 38,9 seconden bonus op Ogier en bijna een minuut op Dani Sordo, net als Neuville in een Hyundai. Jari-Matti Latvala klimt naar de vierde plek en redt meer en meer de meubelen voor Toyota.

Morgen staan er nog twee proeven op het menu, een marathonetappe van 54 kilometer en de Powerstage (10,4 km). Neuville won zijn laatste rally vorig jaar in Sardinië…

Leave a Reply

error: Alert: Content is protected !!