Home > #Hoofdnieuws > Ogier in de tegenaanval maar Meeke slaat terug

Ogier in de tegenaanval maar Meeke slaat terug

Vier proeven stonden er vandaag op het programma in de Rally van Corsica en vooraan lijkt de strijd om de zege te gaan tussen de Franse wereldkampioen Sébastien Ogier en Kris Meeke, de Noord-Ier die recent de WK-rally van Mexico op zijn naam schreef. Onze landgenoot Thierry Neuville (Hyundai) is goed, maar komt net te kort om leider Meeke en achtervolger Ogier echt te bedreigen.

Met de tweede passage op Pietrosella heeft Ogier de aanval ingezet. De Fiesta rijder kon echter maar 0.8 seconden terug pakken op de Citroen van Meeke, en dat over een afstand van … 30 km! Neuville was ondertussen verlost van zijn naaste achtervolger: Ott Tanak. De Est ging van de baan. Toch bleef de verwarring bij Neuville. “Ik dacht dat ik een goede passage had gemaakt. Maar ik verlies tijd. Ik hield wel even in waar Tanak van de baan ging. Ik zal de volgende proef pushen”, aldus de Belg in Albitreccia.

Liefst 3 seconden was Ogier sneller in zijn tweede passage naar Sarolla-Carcopino, maar Meeke nam over na tweederde van de proef en besloot 2.2 seconden sneller dan Ogier. Neuville voor zijn part, moest maar 1 seconde toegeven op Ogier. “Ik heb het gevoel dat ik vlieg”, vertelde Neuville aan de finish. “Ik rij alsof mijn leven er van afhangt. Ik zit tdikwijls tegen de limiet …en bij tijden erover!”

Achter Breen (Citroën), vierde op 52,8 seconden, volgen Dani Sordo (Hyundai) en Jari-Matti Latvala (Toyota), de nummer twee in het WK, respectievelijk op 53,8 seconden en één minuut.

Morgen, op de tweede volledige rallydag, volgen er opnieuw twee proeven: de lange KP La Porta-Valle di Rostino (48 km) en Novella (17 km), ieder tweemaal af te leggen uiteraard. De rally eindigt zondag.

 

You may also like
WRC Ieper: Zondag door de lens van Lorenz
WRC Ieper KP20: Tänak redt Hyundai met tweede opeenvolgende zege dit seizoen
WRC Ieper KP19: Fourmaux crasht, Tänak wint
WRC Ieper KP18: Evans pakt twee op twee en nadert tot goed zes seconden van leider Tänak

1 Response

Leave a Reply

error: Alert: Content is protected !!