Home > #Hoofdnieuws > Belgen met mooie resultaten in Jarama Classic

Belgen met mooie resultaten in Jarama Classic

Het circuit van Jarama, nabij Madrid. De naam roept herinneringen op aan enkele epische races in een ver Formule 1 verleden. Vooral de wedstrijd in 1981, toen Gilles Villeneuve in de plompe Ferrari 126CK de rest van het veld achter zich hield…met een onwillige turbomotor op een circuit dat vooraf als “anti-turbo” was bestempeld. Zes rijders finishten binnen de 6 seconden en Jacques Lafitte zal tot het einde van zijn dagen de achtervleugel van de scharlaken bolide vervloeken!

Vorig weekend werd een deel van de legende weer in het leven geroepen want op het Madrileense circuit lanceerde Peter Auto zijn competities in Historic racing voor dit seizoen 2017.
Op het palmares van de meeting enkele mooie Belgische prestaties. Zo behaalde in de Group C Racing het duo Vincent Radermecker en Gérard Lopez een 5de positie op zondag in hun Toyota 92CV uit 1992. De Japanse bolide is een van de grote nieuwigheden (nou ja…) van het plateau. Nog Belgische roem in de Heritage Touring Cup met een 4de positie voor Eric Everard en zijn BMW 3.0 CSL.
Een mooie tweede plaats was er voor Christophe Van Riet en Christian Dumolin in de Sixties Endurance op hun Shelby Cobra 289. Er was nog een veld om duimen en vingers bij af te likken met de “Trofeo Nastro Rosso”, waar tussen wagens zoals de prachtige Maserati T61 Birdcage en de wonderlijke Bizzarini 5300 GT een podium gehaald werd door Eric Everard (Ferrari 275 GTB) op zondag, maar we tevens de 5de plaats noteren van Christian Dumolin en de Ferrari 250 GT Berlinetta.

Reserveert u alvast in uw agenda het weekend van 19-21 mei, want dat passeert de karavaan van Peter Auto op Francorchamps, voor de Spa Classic. De wedstrijd zal het debuut zien van de Euro F2, een categorie toegewezen aan de eenzitters (periode 1967-1978) die destijds de wachtkamer van de F1 vormden. Alvast iets om naar uit te kijken!

You may also like
Spa Classic: tiende editie van Spa-Classic naar de verovering van de Raidillon
Ypres Historic: winst voor Ruben Maes
Spa classic in beeld gebracht door Sian
Spa Classic opnieuw naar Francorchamps

2 Responses

Leave a Reply

error: Alert: Content is protected !!