Home > #Hoofdnieuws > 2017 voor… Maxime Potty

2017 voor… Maxime Potty

Maxime Potty was in 2016 een van de grootste revelaties in het Belgisch autosportlandschap, onder meer dankzij een prachtprestatie tijdens de Luxemburgse etappe van de TCR Benelux. De 17-jarige Luikenaar zegevierde er samen met zijn Zwitserse teamgenoot Stefano Comini.

Vandaag staat de 17-jarige Potty aan de vooravond van zijn tweede seizoen in de TCR Benelux, opnieuw op een VW Golf van WRT, maar dan wel met de eveneens erg jonge Mathieu Detry als teamgenoot. Potty staat daarnaast ook aan de start van de eerste jaargang van de Peugeot 308 Cup in Frankrijk.

“De mogelijkheid om die nieuwe competitie te betwisten bood zich aan… en we hebben die kans niet laten liggen”, reageert de voormalige kartkampioen. “Ik ben nog erg jong en dus moet ik veel rijden om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Bovendien is de Peugeot 308, los van het iets lager vermogen, erg gelijkaardig aan een TCR-wagen.”

Maxime Potty racet dus in het voorprogramma van de 24 Uur van Spa, maar begint het seizoen eveneens in de Ardennen, ter gelegenheid van de openingsmanche van de TCR Benelux. “Een van de algemene wetten van de autosport is dat je een leerjaar nodig hebt om te kunnen schitteren”, glimlacht de VW-rijder. “Daarom heb ik voor een nieuwe campagne in het sprintkampioenschap gekozen. Samen met Mathieu Detry en WRT moet er heel veel mogelijk zijn!”

In de TCR Benelux mikt Potty minstens op een podium in het eindklassement. In de Franse merkencup, waarvan hij de afspraak in Pau zal moeten missen, blijven zijn ambities voorzichtig.

Leave a Reply

error: Alert: Content is protected !!