Home > Circuit > In een notendop: Silverstone 24, Blancpain GT Sports Club en GT4

In een notendop: Silverstone 24, Blancpain GT Sports Club en GT4

In de Blancpain GT Sports Club was de zege in Misano voor Daniele Perfetti in een AKKA ASP Mercedes. Hij won voor teamgenoot Anthony Pons – die de kwalificatierace won – en Cedric Leimer in een Lamborghini. In de Iron Cup (rijders van meer dan 60 jaar) won Stephen Earle. Hij werd vijfde, drie plaatsen beter dan de beste Belg, Patrick Van Glabeke (Ferrari). Nicolas Van Dierendonck gaf op.

Lennart Marioneck en Jonathan Cecotto wonnen dan weer de eerste manche van de GT4 European Series Northern Cup in Misano, met hun KTM X-Bow GT4. De tweede race was voor Nicolaj Møller-Madsen en Jörg Viebahn in de PROsport Performance Porsche Cayman GT4. Een verdere uitslag was op de site van het kampioenschap nergens te vinden.

Kamui Kobayashi, ex-F1-rijder en nu Toyota World Endurance Championship rijder, zal dit jaar starten in de 24 Uur van Spa in een Mercedes-AMG GT3 Goodsmile Racing & Team Ukyo.

Bleekemolen-de Groot-Smith-Steenmetz hebben in hun Seat TCR de 24 Uur van Silverstone gewonnen. De eerste zes plaatsen waren overigens voor wagens uit de klasse TCR. Het Belgische kwartet van QSR, de Breucker-Timmers-Gillion-van Hooydonck, won de Cup-klasse met een BMW M235i en het team werd ook knap zevende algemeen. JJ Motorsport kwam als derde in de klasse over de meet. Sven van Laere haalde in zijn Ginetta het einde niet.

Leave a Reply

error: Alert: Content is protected !!