Home > Circuit > Alfa en Seat in TCR International, opvallend incident tussen Comini en Vernay

Alfa en Seat in TCR International, opvallend incident tussen Comini en Vernay

Op het Rustavi Motorpark werd de eerste race van de TCR International enigszins verrassend gewonnen door Davit Kajaia in een Alfa Romeo. Ferenc Ficza (Seat) en kampioen Stefano Comini (Audi) maakten het podium volledig. In de tweede race won Pepe Oriala voor Hugo Valente, beide in een Seat. Attila Tassi (Honda) werd derde, Vernay in de WRT Golf vierde.

Na de finish van de eerste race zorgde een vreemd incident op de piste tussen Stefano Comini en Jean-Karl Vernay voor opschudding. Vernay zou brutaal geremd hebben voor Comini, die achteraan de Golf inreed en zijn radiator beschadigde. Comino kon door de schade niet starten in race 2. Het feit dat beide rijders respectievelijk voor WRT en Cometoyou uitkomen, twee rivaliserende Belgische teams, is daar mogelijk niet vreemd aan.Vermelden we nog dat het al tijdens de race tot een incident tussen beide rijders was gekomen.

Nog van Belgische zijde tikte Pierre-Yves Corthals als 12de en 10de aan, op lichtjaren van de toppers.

You may also like
In een notendop: (W)TCR
TCR500: voor diverse klassen toerwagens
TCR Europe: met start in Spa!
TCR Europe: Gilles Magnus enige vertegenwoordiger van RNT

Leave a Reply

error: Alert: Content is protected !!