Home > Circuit > Eenzitter in een notendop: F2, F3 en Formula Renault

Eenzitter in een notendop: F2, F3 en Formula Renault

Max Defourny begint aan zijn derde jaar in de Formule Renault 2.0 Eurocup, en deze week is hij zijn seizoen met een positieve noot gestart. Onze 18-jarige landgenoot reed tijdens de tweedaagse test op de Nürburgring de snelste tijd van de eerste testdag met een 1’55”029. De dag nadien zat hij er eveneens goed bij: hij klokte toen de derde tijd in de ochtendsessie, in de namiddagsessie werd hij tiende. Het waren respectievelijk Sacha Fenestraz en Richard Verschoor die bovenaan de tabellen stonden tijdens de sessies op dag twee.

Defourny was na de eerste testdag vol lof over zijn team R-ace GP. “We zijn de positieve lijn van vorig seizoen goed aan het doortrekken, want toen was de performance in de wagen er ook al.” De 18-jarige Waal werd vorig jaar derde in deze klasse, en als derdejaars is hij een van de favorieten voor de titel dit jaar. Zelf probeert hij de druk toch af te houden. “Ik begin zonder stress aan het seizoen, ik ga gewoon mijn best doen en dan zien wat de resultaten zijn. De wagen is verbeterd en wij zijn als rijders ook beter geworden. We hebben niet in elke testsessie helemaal voorin gestaan, maar we hebben de tijd genomen om eraan te werken. Nu is het aan ons om tijdens de volgende test in Monza nog sterker voor de dag te komen.”

Illot in F3

In de Europese Formule 3 was Callum Illott niet te kloppen op de Red Bull Ring: hij was tijdens beide testdagen de snelste, al relativeerde hij dat zelf erg snel. “Het zijn nog steeds maar tests. Op dag twee zat het veld enorm dicht bij elkaar en ik had tijdens mijn snelste rondje een goede slipstream te pakken.” Maximalian Günther, één van de teamgenoten van Illott bij het Prema Powerteam, was op beide dagen de eerste achtervolger. Rookie Lando Norris (Carlin) klokte de derde tijd op de eerste dag, op dag twee was die eer weggelegd voor Jake Hughes (Hitech GP).

Ook F2 aan het testen

Tot slot werkte ook de Formule 2 haar laatste tests af voor de seizoensstart. Zij waren drie dagen te gast op het circuit van Sakhir in Bahrein, waar binnenkort ook de eerste race van het seizoen wordt gereden. Daar waren het respectievelijk Charles Leclerc (PREMA), Nicholas Latifi (DAMS) en Nyck de Vries (Rapax) die de snelste dagtijden reden.

Leave a Reply

error: Alert: Content is protected !!