Home > #Hoofdnieuws > De autosportwereld dit weekend

De autosportwereld dit weekend

Dit weekend kunnen we rustig beschouwen als de echte aftrap van het autosportseizoen 2017. Na dit weekend valt het niet meer stil, op een korte zomerpauze in augustus na, en dat tot einde oktober. Er is activiteit op alle niveaus, van WK tot regionaal.

In Barcelona is er het WK en EK Rallycross, twee competities die elke dag aan populariteit lijken te winnen. Een uitgebreide voorbeschouwing vindt u hier.

Op circuit is er de herneming van de Formule E, met de wedstrijd in Mexico, die vorig jaar al een groot succes was. Het wordt er zonder meer allen tegen één, na de dominante start van Sébastien Buemi in de eerste helft van het seizoen. Jérôme d’Ambrosio verdedigt er de Belgische eer. In Misano zien we dan weer de eerste races van de Blancpain GT Series, de Europese GT4 en enkele andere Gt-Competities waar we eerder al op vooruit blikten.

Nog op circuit zijn er toerwagenraces met de TCR International, BTCC en de 24 Uur van Silverstone, terwijl de VW Fun Cup en de 2CV aan hun seizoen beginnen op onze omloop van Spa-Francorchamps.

Rallygeweld is er ook met de eerste wedstrijd van het ERC op de Azoren.

Op regionaal vlak trapt de discipline slalom het seizoen 2017 af met de slalom van Oostende. In de Oostendse Vuurtorenwijk zal Jörgen Draelants trachten een begin te maken met het verlengen van zijn titel. Aan de anderen om de ongenaakbare Mini met nr. 85 op de deuren van de zege te houden…

You may also like
VAS Hemicuda Rally: door de lens van Lorenz
VAS Hemicuda Rally: de eerste dag in beeld door Lorenz
VAS Staden: door de lens van Lorenz
Rally van Staden: zware sortie van Munster

1 Response

Leave a Reply

error: Alert: Content is protected !!