Home > VAS > Rittensport > Antwerp Classic viert 10de verjaardag

Antwerp Classic viert 10de verjaardag

Zaterdag 18 maart is het de beurt aan de Antwerp Classic om de VAS Classic competitie op te starten. Na Marathon en Rittensport is het de derde arm van de recreatieve regionale autosport die een seizoensaanvang neemt. Het wordt een jubileum-uitgave, want de Antwerp Classic viert zijn 10de editie.

De opzet blijft dezelfde, een geheime route afleggen over de openbare weg, aan de hand van een roadbook van de organisatie. Enkel de leeftijden van de wagens in de diverse klassen schuiven één jaartje op, zowel  voor de Old Timers(ingeschreven tot en met 31 december 1986), de Young Timers (tussen 1 januari 1987 en 31 december 2001) en de Toer Timers (vanaf 1 januari 2002). Het wordt een rit van totaal 254 kilometer in de ruime omgeving van Lichtaart. Opvallend: deze keer geen passage over het Glosso circuit. “De mensen van Glosso zijn op die zaterdag aan het werk in Mettet, dus kunnen we niet beschikken over het circuit”, verduidelijkt Kris Peeters. De eerste etappe voert naar de tussenstop in Hooglede waarna het terug naar Lichtaart gaat. Van daaruit wordt in de derde etappe een lus gemaakt die terug naar de uitvalsbasis voert. “Over de emissiezone hoeft men zich geen zorgen te maken”, bevestigt Kris Peeters. “Die valt binnen de Antwerpse singel en dus heeft het doorgaande verkeer er geen last van.” Dat is dan meteen ook opgehelderd.

Het is de eerste wedstrijd van het seizoen en de omstandigheden zijn lichtjes anders dan het voorgaande jaar. Het is dan ook onbegonnen werk om een favoriet uit te roepen. Temeer nog daar opvallende afwezigen op de deelnemerslijst het heersend kampioenenduo Jos Jamar en Olivier Vanherk zijn. “Copiloot Olivier is gestart met de bouw van zijn huis en alle vrije tijd zal daar naar toe gaan. Dat betekent dat we dit jaar weinig aan de start zullen verschijnen”, liet Jos weten. “Maar vanaf onze thuisrally, de Moustache Classic in november, zijn we opnieuw van de partij.” Voorlopig blijft de rode Porsche 911 dus op stal.

Wie de gebeurtenissen wil volgen kan dat doen vanuit het ontmoetingscentrum in Lichtaart, gelegen in de Schoolstraat. Daar neemt de eerste wagen de start voor de eerste lus en worden de deelnemers terug aan de aankomst verwacht vanaf 20u.

You may also like
VAS Hemicuda Rally: door de lens van Lorenz
VAS Hemicuda Rally: de eerste dag in beeld door Lorenz
VAS Staden: door de lens van Lorenz
Rally van Staden: zware sortie van Munster

Leave a Reply

error: Alert: Content is protected !!