Home > #Hoofdnieuws > Meeke op weg naar zege, Neuville klaar voor podium

Meeke op weg naar zege, Neuville klaar voor podium

Kris Meeke en Paul Nagle lijken goed op weg naar de zege in de Rally van Mexico, nadat Sébastien Ogier een fout maakte in de 13de proef van de derde WK-rally van het seizoen. De Fransman verloor in zijn Ford kostbare seconden en Meeke heeft met nog twee proeven te gaan een bonus van 30,9 seconden.

De Noord-Ier liet in zijn Citroën DS3 zien dat hij, ondanks een catastrofale start van het seizoen, nog steeds tot de titelkandidaten behoort. Hij controleerde de wedstrijd perfect en regerend wereldkampioen Sébastien Ogier kraakte onder de druk en ging uiteindelijk in de fout. Achter Meeke en Ogier, werkte Neuville een goede wedstrijd af. De Belg lijkt op weg naar het eindpodium in Mexico.

“Na de 45 seconden die verloren gingen met de motorproblemen op de openingsdag, was het duidelijk dat we niet meer voor de zege konden gaan. Ook waren onze nota’s niet altijd ideaal en de bandenkeuze kon beter. Maar goed, wat telt is het podium en mogelijk punten in de Power Stage.” Neuville telt 40 seconden achterstand op Ogier en heeft meer dan een minuut voorsprong op Ott Tanak (Ford), de vierde in het klassement. Haydon Paddon (Hyundai) is vijfde, terwijl WK-leider Jari-Matti Latvala na een desastreuze start, de schade beperkt als zesde.

Pontus Tidemand leidt in zijn Skoda in WRC2. Vanavond staan nog twee proeven op het menu. De afsluitende Power Stage gaat van start om 19u19 onze tijd.

Tussenstand

1 Kris Meeke/Paul Nagle (Citroen C3 WRC) 2u47m33.3s
2 Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +30.9s
3 Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) +1m10.5s
4 Ott Tanak/Martin Jarveoja (Ford Fiesta WRC) +2m12.6s
5 Hayden Paddon/John Kennard (Hyundai i20 Coupe WRC) +3m25.5s
6 Jari-Matti Latvala/Miika Anttila (Toyota Yaris WRC) +4m.32.6s
7 Juho Hänninen/Kaj Lindström (Toyota Yaris WRC) +4m32.9s
8 Dani Sordo/Marc Marti (Hyundai i20 Coupe WRC) +5m16.1s
9 Elfyn Evans/Daniel Barritt (Ford Fiesta WRC) +8m41.9s
10 Pontus Tidemand/Jonas Andersson (Skoda Fabia R5) +9m26.4s

You may also like
WRC Ieper: Zondag door de lens van Lorenz
WRC Ieper KP20: Tänak redt Hyundai met tweede opeenvolgende zege dit seizoen
WRC Ieper KP19: Fourmaux crasht, Tänak wint
WRC Ieper KP18: Evans pakt twee op twee en nadert tot goed zes seconden van leider Tänak

Leave a Reply

error: Alert: Content is protected !!