Home > VAS > Rittensport > Leeuwenrit goes Classic

Leeuwenrit goes Classic

Zaterdagavond 4 maart vormde de Leeuwenrit in Deerlijk het tweede luik van de regionale VAS Rittensportcompetitie. De drie gebruikelijke klassen (recreatie, toerisme en sport) kwamen aan de start voor wat toch een eerder ‘moeilijke’ rit bleek. Veel routiniers lieten even de aandacht verslappen en trapten in de opgezette vallen. De eindpodia werden een Antwerps onderonsje, met Renstal Titanic die 2 van de drie winnende duo’s aanleverde…

Binnen de instapklasse recreatie was de zege voor MRT-rijders Peter Wellens en Edith Hoogwijs in hun kleine Peugeot 106. Toerisme was een zaak voor het VAS kampioenenduo Jan Eysermans en Wim Poulmans (Subaru Impreza) terwijl de zege in de moeilijke klasse Sport nog maar eens ging naar Patrick Holemans en Johnny Champagne (Mazda CX30).

Leeuwenrit kiest voor Classic

Organisator Nick Vanoverschelde had op het einde van de avond nog een verrassing in petto.
“Dit was de laatste Leeuwen-rit “, verkondigde hij. “Maar vanaf volgend jaar kiezen we voor de Leeuwenrit als VAS Classic wedstrijd. Het zal wel een Classic in easy-stijl worden zodat geen van de rittensport deelnemers het zich mag ontzien om zich ook eens in te schrijven voor onze toekomstige Classic wedstrijd!”

 

You may also like
VAS Hemicuda Rally: door de lens van Lorenz
VAS Hemicuda Rally: de eerste dag in beeld door Lorenz
VAS Staden: door de lens van Lorenz
Rally van Staden: zware sortie van Munster

1 Response

Leave a Reply

error: Alert: Content is protected !!