Home > Rally > Divers > Bijna 200 deelnemers in Hannuit

Bijna 200 deelnemers in Hannuit

Rally is in de ons land nog steeds uitermate populair en dat bewijst ook het succes van de 49ste editie van de Rallye de Hannut, die op zondag 12 maart zal verreden worden en eigenlijk pal op de taalgrens plaatsvindt. Niet minder dan 185 deelnemers komen aan de start van de wedstrijd, die 12 proeven telt. Opvallend Hannut telt niet voor het BK, maar ‘enkel’ voor de regionale en provinciale federaties. Naast de kwantiteit is ook de kwaliteit op de afspraak in de wedstrijd in het Franstalige Haspengouw.

Terwijl Hannut of Hannuit zo u wil, de uitvalsbasis is, worden de proeven rondom het stadje afgewerkt. De totale afstand tegen de chrono bedraagt 147 kilometer, verdeled over 3 lussen van 4 proeven ieder.

Bij de deelnemers vinden we onder meer de Nederlandse kampioen van 2014, Piet Van Hoof (Mitsubishi Lancer), twee Proton Satria van David Tinn en Andrew Fenwick, een opvallende Ford Escort Mk2 voor Renwick en de Mitsubishi Evo van Hein Jonkers. Zij nemen het op tegen een aantal lokale sterkhouders, zoals Fabrice Berode en David Croes in een DS3 of een rits Mistubishi voor Jos Pennartz, Paul Allerts, Eric Tack en Cédric Hubin, de Subaru van Vandeloock, Massin, Poelmans en Nijs. Porsche zijn er dan weer voor Guillemin, Schmelcher, Moers en Taylor. De Division 1-2-3 leveren ook heel wat deelnemers, met onder hen Loïc Dumont, de kleinzoon van de betreurde Jean-Louis Dumont. Verder zijn er ook historische rallywagens en is er een klasse ‘Demo’.

Vermelden we nog dat vorig jaar Jonas Langenakens de winnaar werd (foto, © Facebook rallyehannut)

Meer info op www.facebook.com/rallyehannut/

 

You may also like
BRC East Belgian Rally: Stéphane Lefebvre wint
WRC Portugal: de rol van de Pirelli-banden
Schaalmodellen: vier Belgische wagens die je niet mag missen
BRC 2022: de kalender van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2022 aangepast

Leave a Reply

error: Alert: Content is protected !!