De afsluiter van de Intercontinental GT Challenge in Zuid-Afrika werd een wedstrijd vol spektakel en met alles wat een uithoudingsrace nodig heeft. Uiteindelijk was de zege voor de Porsche 911 GT3 R van Frikadelli Racing met Nick Tandy, Mathieu Jaminet en Dennis Olsen achter het stuur en die laatste is meteen de nieuwe kampioen in de Intercontinental GT Challenge 2019.

Foto ©: SRO

De race verdiende een ander einde dan de lange neutralisatie door de regen – alweer… -, maar dat doet niets af aan de sterke prestatie van het winnende trio. Catsburg-Krognes-Jensen (BMW) en Lietz-Estre-Christensen (Porsche) vervolledigden het podium voor de Audi R8 LMS van Team Land en de Mercedes van SPS Automotive Performance. Hierdoor wint Porsche ook de constructeurstitel voor Mercedes-AMG. De Belgen speelden in de eindafrekening geen rol van betekenis, met een achtste plek voor Laurens Vanthoor als beste landgenoot, terwijl Fred Vervisch vijfde wordt in de eindafrekening van het kampioenschap.